Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


HACRO: Σειρά συναντήσεων εργασίας και ενημέρωσης για τις κλινικές μελέτες

21/7/2024 11:29:00 μμ
Στόχος να αναδειχθεί ο αναπτυξιακός ρόλος του κλάδου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος των 3 συναντήσεων εργασίας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Διεξαγωγής Κλινικών Μελετών HACRO, με προσκεκλημένους τους συντάκτες του ιατρικού ρεπορτάζ και με σκοπό την εστιασμένη και επικαιροποιημένη ενημέρωσή τους σχετικά με τις κλινικές μελέτες στην Ελλάδα και την Ευρώπη. 


Στις συναντήσεις παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν τόσο βασικά όσο και πιο εξειδικευμένα θέματα σχετικά με την κλινική έρευνα, με τρεις πρωτεύοντες στόχους: να αναδειχθεί ο αναπτυξιακός ρόλος του κλάδου για τη χώρα μέσω της προσέλκυσης επενδύσεων, να τονιστεί η διασύνδεση και αλληλεπίδραση της χώρας με το ευρωπαϊκό περιβάλλον και η ανάγκη της άμεσης προσαρμογής μας στο νέο, ενιαίο πλαίσιο ρύθμισης και λειτουργίας των κλινικών μελετών και κυρίως να αναδειχθούν τα οφέλη από την εθελοντική συμμετοχή των ασθενών στις μελέτες, ώστε να μειωθεί η όποια ανησυχία σχετίζεται με την απόφαση αυτής της συμμετοχής.


Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, η εμπεριστατωμένη ενημέρωση του κοινού σχετικά με το πλαίσιο της προστασίας και του σεβασμού των δικαιωμάτων του ασθενούς, της ασφάλειας, της αξιοπρέπειας και της ποιότητας ζωής του κατά τη συμμετοχή του στην κλινική μελέτη είναι κρίσιμης σημασίας. 


Οι παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν από την πρόεδρο Δ.Σ. του συλλόγου HACRO Ευαγγελία Κοράκη και από τα μέλη του Δ.Σ. Νίκο Κωστάρα Αντιπρόεδρο, Κατερίνα Μαντοπούλου γραμματέα, Χρήστο Ίσκο ταμία και Σπύρο Αναγνωστόπουλο μέλος Δ.Σ. 


Η Ευαγγελία Κοράκη, δήλωσε: «Ιδρυτικός σκοπός και αποστολή του συλλόγου μας είναι η προαγωγή του κλάδου των κλινικών μελετών στην Ελλάδα και η διεξαγωγή κλινικής έρευνας υψηλής ποιότητας, με κύριο γνώμονα τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασθενών για ασφάλεια και ευζωία».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι φαρμακοποιοί καλούνται να αναλάβουν έναν πιο ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη τέτοιων εργαλείων
Η εταιρεία αύξησε τις οικονομικές της προβλέψεις για το υπόλοιπο του έτους






Σχετικά άρθρα

UK: Η σεμαγλουτίδη εγκρίθηκε για την πρόληψη καρδιαγγειακών επεισοδίων
Ενώ έδειξε σε μελέτη ότι μειώνει τον κίνδυνο γνωστικής έκπτωσης
Παγκόσμια Ημέρα Sjögren: Μαζί Είμαστε Δυνατότεροι
Οι ασθενείς κάνουν έκκληση για δράση
Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί έναντι της ευλογιάς τύπου mpox
Στα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων «Ανδρέας Συγγρός» και «Αττικόν»
Δερματικές παθήσεις: Πώς τις επηρεάζει το καλοκαίρι
Γράφει ο Κωνσταντίνος Μηλεούνης, Διευθυντής Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος στο Metropolitan Hospital