Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Η τεχνητή νοημοσύνη για την αντιμετώπιση του Πάρκινσον αποδεικνύεται ακριβής σε κλινικές μελέτες

14/6/2023 10:51:11 μμ
Μέσω μιας κινητής φορητής συσκευής παρακολούθησης της νόσου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δημοσιεύτηκαν στο Frontiers in Neurology τα αποτελέσματα της κλινικής πολυκεντρικής μελέτης, η οποία αναλύει τις επιδόσεις του PDMonitor®, μιας πρωτοποριακής συσκευής παρακολούθησης της νόσου του Πάρκινσον από την PD Neurotechnology®, το οποίο χρησιμοποιεί φορητές συσκευές και Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) για την παρακολούθηση και την αξιολόγηση των συμπτωμάτων της νόσου του Πάρκινσον.

Η μελέτη συνέκρινε τις αυτοματοποιημένες αξιολογήσεις του PDMonitor® για τους ασθενείς με Πάρκινσον σε τρία ευρωπαϊκά νοσοκομεία, με τις κλινικές αξιολογήσεις των γιατρών και τα ημερολόγια συμπτωμάτων για να προσδιοριστεί εάν η συσκευή παρείχε ένα αξιόπιστο και πρακτικό τρόπο ενημέρωσης των σχημάτων θεραπείας.
Το PDMonitor® χρησιμοποιεί πέντε αισθητήρες που φοριούνται στον κορμό και στα άκρα του ασθενούς για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με το χρόνο εμφάνισης και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων, καθώς και αλγόριθμους μηχανικής μάθησης για να ολοκληρώνει τις αξιολογήσεις του.

Το PDMonitor® πέτυχε επίπεδα ακρίβειας 99% ή περισσότερο κατά την ανίχνευση ήπιας έως σοβαρής δυσκινησίας, δυσκολίας βάδισης, τρόμου του καρπού και των ποδιών και τουλάχιστον 96% κατά την ανίχνευση περιόδων «Off» όπου τα συμπτώματα του Πάρκινσον επανεμφανίζονται μεταξύ των φαρμακευτικών δόσεων. Ο Νίκος Μόσχος, Συνιδρυτής & Επιχειρησιακός Διευθυντής της PD Neurotechnology®, αναφέρει: «Μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι αποτελεσματική και εύκολη στη χρήση και έχουμε δει επανειλημμένα πώς διευκολύνει τις καλύτερες αποφάσεις θεραπείας για τους ασθενείς με βάση τα πραγματικά δεδομένα».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics
FDA: Έγκριση σε νέα θεραπεία για την ατοπική δερματίτιδα
To roflumilast αποδείχθηκε αποτελεσματικό τόσο στην εμφάνιση του δέρματος όσο και στην ανακούφιση από τον κνησμό