Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ φαρμακοποιών» προτείνει ψυχραιμία και αποφασιστικότητα

11/5/2015 10:46:24 πμ
Η παράταξη καλεί την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις μετεκλογικές δεσμεύσεις της
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η παράταξη «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ φαρμακοποιών» καλεί την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει σε ρυθμίσεις που δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό όφελος, αλλά ΜΟΝΟ εξυπηρετούν συμφέροντα, και να υλοποιήσει τις μετεκλογικές δεσμεύσεις της.



 

Με αφορμή την είδηση ότι οι θεσμοί πιέζουν την κυβέρνηση για τα ΜΥΣΥΦΑ αλλά και για δημοσιεύματα που θέλουν το υπουργείο Υγείας να υποχωρεί στις θέσεις του σχετικά με το ωράριο, η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ φαρμακοποιών θέλει να θυμίσει στους συναδέλφους της ότι «εμείς θέλουμε να μείνουμε στις δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας, ενώπιον όχι μόνο καμιά δεκαριά μελών του Δ.Σ. Π.Φ.Σ. αλλά και βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου ότι "τα ΜΥΣΥΦΑ για εμάς είναι φάρμακα και θα μείνουν στα φαρμακεία και στο ΩΡΑΡΙΟ εμείς είμαστε με τα 10.000 φαρμακεία και όχι με τα 200"».

 

Επίσης υπενθυμίζει στην κυβέρνηση ότι «όταν οι φαρμακοποιοί ήταν στον αγώνα απέναντι στα μνημόνια, την τρόικα, το ΔΝΤ κλπ., οι 200 όχι μόνο ήταν απόντες, αλλά ήταν στην απέναντι όχθη, υπέρ των μνημονίων και των εγχώριων εκφραστών τους».

 


Στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει επίσης:

«Λέγαμε, στις 31-03-15 σε ανακοίνωσή μας με τίτλο "Τη νίκη τη φέρνει ο αγώνας!", όχι προφητικά αλλά με κοινό νου, ότι "δεν επαναπαυόμαστε, τα συμφέροντα καραδοκούν και προσπαθούν να προκαλέσουν πολιτική και οικονομική ασφυξία στην κυβέρνηση για να ματαιώσουν προοδευτικές αλλαγές" και ότι "χρειάζεται επομένως ένα νέο φαρμακευτικό κίνημα που θα πιέσει για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης".

Δυστυχώς το να πάρεις την κυβέρνηση δεν είναι τόσο δύσκολο. Το να πάρεις την εξουσία στα χέρια σου είναι το δύσκολο σε αυτή τη χώρα.»

 


Τέλος, καλούν την κυβέρνηση «να μην υποχωρήσει σε ρυθμίσεις που δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό όφελος, αλλά ΜΟΝΟ εξυπηρετούν συμφέροντα, και να υλοποιήσει τις μετεκλογικές δεσμεύσεις της» και τους συναδέλφους τους φαρμακοποιούς «να είναι σε ετοιμότητα και αποφασισμένοι να ακολουθήσουν το μόνο δρόμο που ξέρουν καλά: το δρόμο του αγώνα μέσα από τα συλλογικά τους όργανα. Με ψυχραιμία και όχι κινήσεις εν θερμώ και πανικό, χωρίς μεγαλοστομίες και ανέξοδα κούφια λόγια, αλλά με σχέδιο και αποφασιστικότητα.»

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα πραγματοποιηθεί στα Πράμαντα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων
Το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού συγκροτήθηκε σε σώμα






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση