Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Η ροδόχρους νόσος σχετίζεται και με την παχυσαρκία

18/12/2017 11:22:55 πμ
Τι διαπίστωσε μεγάλη αμερικανική έρευνα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η ροδόχρους νόσος, η έντονη ερυθρότητα (καθώς και εξογκώματα και μπιμπίκια) στο πρόσωπο που εμφανίζεται συνήθως μετά την ηλικία των 30 ετών σε γυναίκες, θα πρέπει να προστεθεί στις χρόνιες διαταραχές που συνδέονται με την παχυσαρκία, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα.


Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Μπράουν του Ρόουντ 'Αιλαντ των ΗΠΑ ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 90.000 γυναίκες σε χρονικό διάστημα 14 ετών, στη διάρκεια των οποίων περίπου 5.200 εκδήλωσαν ροδόχρου νόσο. Σύμφωνα με την έρευνά τους, οι πολύ παχύσαρκες γυναίκες με δείκτη μάζας σώματος άνω του 35 έχουν κατά μέσο όρο 48% μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης ροδόχρου νόσου, σε σύγκριση με όσες έχουν κανονικό βάρος με δείκτη κάτω του 25 (δείκτης 25-30 σημαίνει υπέρβαρος και άνω του 30 παχύσαρκος).


Ο κίνδυνος της ροδόχρου νόσου, ο οποίος είναι μεγαλύτερος ιδίως για τις γυναίκες που απέκτησαν υπερβολικά κιλά μετά τα 18 τους, αυξάνεται κατά 4% για κάθε 5 περίπου κιλά αύξησης του βάρους. Όσο μεγαλύτερη περιφέρεια μέσης έχει μια γυναίκα, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα για ροδόχρου νόσο.


Οι ερευνητές ανέφεραν στη μελέτη τους ότι τα πορίσματά τους δείχνουν ότι οι δερματολόγοι καλά θα κάνουν να συμβουλεύουν τις ασθενείς τους με ροδόχρου νόσο να χάσουν βάρος.


Σημειώνεται ότι η νόσος πυροδοτείται ή επιδεινώνεται από διαφορετικά ερεθίσματα, που δεν είναι ίδια για όλους, ενώ και τα συμπτώματά της μπορεί να αυξομειώνονται και να διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή. Δεν υπάρχει καμία οριστική θεραπεία, παρά μόνο φάρμακα και αλοιφές που μειώνουν τη φλεγμονή και μετριάζουν τα συμπτώματα.


Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας "Journal of the American Academy of Dermatology".

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με έρευνα του Fortune και της KPMG






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics