Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Η πρώτη κυβερνοεπίθεση σε συνεταιρισμό φαρμακοποιών οδήγησε σε βραβεύσεις

26/6/2024 9:25:39 μμ
Ο υποδειγματικός τρόπος διαχείρισης της κρίσης διακρίθηκε από την ΟΣΦΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Τον Δεκέμβριο του 2023, ο ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ δέχτηκε μια πολύ μεγάλη κυβερνοεπίθεση με αποτέλεσμα για αρκετές ημέρες να μην μπορεί να λειτουργήσει και κατΆ επέκταση να μην μπορεί να προμηθεύσει με φάρμακα τα φαρμακεία των μελών του. Ήταν πραγματικά η πιο δύσκολη στιγμή στην τριαντάχρονη ιστορία του συνεταιρισμού», όπως σχολιάζει η διοίκηση της ΟΣΦΕ σε πρόσφατη ανακοίνωσή της. Επισημαίνει όμως ότι αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή ο ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ δεν την αντιμετώπισε μόνος του.


Οι γειτνιάζοντες συνεταιρισμοί φαρμακοποιών της Αθήνας, του Πειραιά και της Πάτρας, -ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, ΠΕΙΦΑΣΥΝ και ΣΥΦΑΝ αντίστοιχα- βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ και διαθέτοντας ίδιους πόρους, ανθρώπινους, υλικούς και οικονομικούς, ανέλαβαν να εφοδιάσουν με φάρμακα τα φαρμακεία των μελών του, ώστε να μη διαταραχτεί η λειτουργία τους και ταυτόχρονα να περιοριστεί στο ελάχιστο η ζημιά του συνεταιρισμού.


Στα πλαίσια του συνεταιριστικού κινήματος και της Ομοσπονδίας, οι Συνεταιρισμοί Φαρμακοποιών αποκτούν αμοιβαία σχέση ηθικής, πνευματικής, οικονομικής και υλικής στήριξης, σημειώνει η ΟΣΦΕ και προσθέτει πως αποδείχθηκε ότι οι συνεταιρισμοί φαρμακοποιών είναι έτοιμοι, όπου και όποτε χρειαστεί, να εκφράσουν έμπρακτα την αξία της συνεταιριστικής αλληλεγγύης. 


Η Ομοσπονδία στα πλαίσια του 37ου Συνεδρίου, σε μια κίνηση συμβολισμού βράβευσε τους ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, ΠΕΙΦΑΣΥΝ και ΣΥΦΑΝ γιατί με την πράξη τους αυτή όχι μόνον βοήθησαν τον ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ αλλά εξύψωσαν ηθικά το σύνολο του Συνεταιριστικού Κινήματος των Φαρμακοποιών. Τα βραβεία καλέστηκε να παραδώσει ο Πρόεδρος του ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ Δημήτριος Παπαβασιλείου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την προώθηση των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών
Για τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μελών του






Σχετικά άρθρα

ΦΣΑ: Ζητά συνάντηση με τον υπ. Υγείας
Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που αυξάνονται
Κλείνουν 10 φαρμακεία την εβδομάδα στην Αγγλία
Οι φαρμακοποιοί ντύθηκαν στα μαύρα
Δύσκολη και πάλι η κατάσταση με τις ελλείψεις φαρμάκων
Οι παραγγελίες εκτελούνται με αρκετή καθυστέρηση, σύμφωνα με Κ. Λουράντο