Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Η πληρωμή των φαρμακοποιών στις 5 Ιουλίου θα γίνει κανονικά

3/7/2024 8:14:35 μμ
Σύμφωνα με την απάντηση του ΕΦΚΑ για τις ασφαλιστικές ενημερότητες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Χωρίς προβλήματα θα πραγματοποιηθεί από τον ΕΟΠΥΥ η πίστωση των φαρμακοποιών, για τους οποίους δεν μπορούσε να αντληθεί από το σύστημα του ΕΦΚΑ η ασφαλιστική ενημερότητα, όπως εκτιμά ο διοικητής Αλ. Βαρβέρης. Αυτό σημειώνει σε απάντησή του προς τον ΠΦΣ που ζήτησε άμεση επίλυση προκειμένου να γίνουν έγκαιρα οι πληρωμές του 95% μηνός Μαΐου. 


Όπως εξήγησε ο διοικητής, το πρόβλημα παρουσιάστηκε καθώς η μαζική άντληση των ασφαλιστικών ενημεροτήτων των φαρμακοποιών ξεκίνησε την προβλεπόμενη τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα (Παρασκευή, 28/6/2024) όμως ολοκληρώθηκε την τελευταία ημερολογιακή ημέρα (Κυριακή, 30/6/2034), συνεπώς μετά τις 28/6 τυχόν ανεξόφλητες οφειλές μηνός Μαΐου θεωρήθηκαν από το σύστημα ληξιπρόθεσμες. Όσοι φαρμακοποιοί τακτοποίησαν τις οφειλές τους στις 28, 29 ή 30 του μήνα θα καταστούν αυτόματα ασφαλιστικά ενήμεροι τις επόμενες 1-2 ημέρες. 


Ο ΕΦΚΑ συνεννοήθηκε με τον ΕΟΠΥΥ να γίνει επανέλεγχος την Πέμπτη 4/7 το πρωί, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία και οι πληρωμές στις 5/7 να γίνουν κανονικά. Επίσης έχει συμφωνηθεί από πλευράς ΕΟΠΥΥ η ημερολογιακή διόρθωση της εκτέλεσης της μηνιαίας μηχανογραφικής ροής.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Παρέμβαση του ΠΦΣ στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ για την επίλυσή του
Σχετικά με τα ΦΥΚ και τα εμβόλια απευαισθητοποίησης






Σχετικά άρθρα

Κ. Ματσιόλης: Σε κρίση το ελληνικό φαρμακείο
Το φορολογικό, οι πολυϊδιοκτησίες και ο ανταγωνισμός θα οδηγήσουν σε λουκέτα, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Φ.Σ. Μαγνησίας
ΕΟΦ: Στον αέρα οι άδειες κυκλοφορίας 19 φαρμάκων στην Ελλάδα
Θα εξεταστούν από το Επιστημονικό Συμβούλιο Εγκρίσεων
Φ.Σ. Αττικής: Στρέφεται στις ψηφιακές τράπεζες για τις συναλλαγές
Νέα προφορά για τους φαρμακοποιούς της Αττικής από τη VIVA
ΦΣΘ: Δωρεά χρηματικού ποσού στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό
Στη μνήμη του Σωτήρη Καραγεωργίου