Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Η MSD ανακοίνωσε την εξαγορά της EyeBio μέσω θυγατρικής εταιρείας

9/7/2024 12:39:24 πμ
Ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιό της σε οφθαλμολογικά προϊόντα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η MSD (γνωστή ως Μerck στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά) και η Eyebiotech Limited (EyeBio), ιδιωτική εταιρεία βιοτεχνολογίας που εστιάζει στην οφθαλμολογία, ανακοίνωσαν ότι έχουν συνάψει οριστική συμφωνία βάσει της οποίας η MSD, μέσω θυγατρικής της εταιρείας, θα εξαγοράσει την EyeBio


Η συμφωνία εξαγοράς περιλαμβάνει ένα νέο υποψήφιο προϊόν για το διαβητικό οίδημα ωχράς κηλίδας και τη νεοαγγειακή ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, καθώς και μια προκλινική σειρά προϊόντων που στοχεύει ασθένειες του αμφιβληστροειδούς. Το υποψήφιο προϊόν για το διαβητικό οίδημα της ωχράς κηλίδας αναμένεται να ενταχθεί σε εγκριτική μελέτη το βΆ εξάμηνο του 2024.


«Συνεχίζουμε να υλοποιούμε τη στρατηγική επιχειρηματικής ανάπτυξής μας που καθοδηγείται από την επιστήμη για να επεκτείνουμε και να διαφοροποιήσουμε τη γραμμή μας», δήλωσε ο Δρ. Dean Y. Li, Πρόεδρος της MSD Research Laboratories. «Η ομάδα της EyeBio, υπό την ηγεσία του Δρ. David Guyer και του Δρ. Tony Adamis, έχει ένα ισχυρό ιστορικό ανάπτυξης πρωτοποριακών οφθαλμολογικών θεραπειών. Συνδυάζοντας τα δυνατά μας σημεία, στοχεύουμε να προχωρήσουμε με μεθοδικότητα και να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της πολλά υποσχόμενης σειράς υποψηφίων θεραπευτικών προϊόντων που στοχεύουν στις παθήσεις του αμφιβληστροειδούς».


Η EyeBio αναπτύσσει μια σειρά κλινικών και προκλινικών υποψηφίων προϊόντων για την πρόληψη και τη θεραπεία της απώλειας όρασης που σχετίζεται με την αγγειακή διαρροή στον αμφιβληστροειδή, έναν γνωστό παράγοντα κινδύνου για παθήσεις του αμφιβληστροειδούς.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την παροχή υψηλής ποιότητας φαρμάκων προστιθέμενης αξίας






Σχετικά άρθρα

GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
AMGEN: Μια από τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες στην Ελλάδα για το 2024
Σύμφωνα με έρευνα του Fortune και της KPMG
Daiichi Sankyo: Επενδύει στην Ελλάδα με καινοτόμα ογκολογικά φάρμακα
Βασική της προτεραιότητα να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών