Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Η μάχη για το ιδιοκτησιακό μεταφέρεται εκτός συνόρων

6/10/2015 10:11:55 πμ
Οι δράσεις και οι επαφές του Π.Φ.Σ. στην Ευρώπη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Το θέμα του ιδιοκτησιακού που οδεύει προς «άνοιγμα» μέσα στο μήνα είναι το κύριο θέμα που έχει να αντιμετωπίσει ο κλάδος αυτές τις μέρες. Η μάχη για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (Π.Φ.Σ.) έχει μεταφερθεί και εκτός συνόρων αναγκαστικά, εφόσον οι μεγάλες ανατροπές, αν είναι να πραγματοποιηθούν, μόνο από τους ξένους πρέπει να τις περιμένουμε.


Όπως έχουμε δημοσιεύσει εδώ, ο Κωνσταντίνος Λουράντος ενημερώνει τον ευρωπαϊκό σύλλογο φαρμακοποιών PGEU για τις εξελίξεις στη χώρα και προσφάτως εξέφρασε την εκτίμησή του ότι το άνοιγμα του επαγγέλματος στην Ελλάδα είναι το πρώτο κρούσμα για την είσοδο των Η.Π.Α. στην ευρωπαϊκή φαρμακευτική αγορά.


Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο farmakopoioi.blogspot.gr, η PGEU φαίνεται ότι θορυβήθηκε από αυτήν την εκτίμηση του κ. Λουράντου, με αποτέλεσμα η Λιθουανή γενική γραμματέας της PGEU κ. Jurate Svarcaite να κλείσει ραντεβού στις Βρυξέλλες με τον κ. Κοστέλο (μέλος της αρμόδιας επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα υγείας και φαρμακευτικής πολιτικής) για την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου. Μάλιστα ζητήθηκαν από τον Π.Φ.Σ. οι επίσημες θέσεις του, τις οποίες η PGEU θα τις έχει την Τρίτη το πρωί. Στη συνάντηση αυτή πιθανότατα θα παραβρεθεί και ο ίδιος ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Κωνσταντίνος Λουράντος.

Εξάλλου ο κ. Λουράντος διατηρεί στενή επαφή με τον κ. Κοστέλο, ο οποίος –όπως λέγεται– δείχνει αρκετά φιλικός και ανοιχτός σε συζητήσεις. Σε επιστολή του προς τον ίδιο μάλιστα ο κ. Λουράντος έχει τονίσει ότι όταν η υγεία αφήνεται στο αμιγώς εμπορευματικό κομμάτι και στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο έχει δυσάρεστα αποτελέσματα για την κοινωνία.


Όσο για τις κινήσεις του Συλλόγου εντός συνόρων, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Λουράντος θα παραβρεθεί στη Βουλή και στην ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της νέας κυβέρνησης, όπου αναμένεται να δώσει τη μάχη του με κυβερνητικά στελέχη αλλά και παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Στόχος μας είναι να γίνουμε η ηγέτιδα εταιρεία ανοσολογίας στον κόσμο» ανέφερε
Εισήγηση του Δ.Σ. εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση