Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


H ΕΣΑΝ είναι πλέον νόμος του κράτους

12/9/2014 9:22:56 πμ
Υπερψηφίστηκε από το θερινό τμήμα της Βουλής η Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων με πολλές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Με τη σφραγίδα της Βουλής, νόμο του κράτους αποτελεί πλέον η ΕΣΑΝ Α.Ε. Το νομοσχέδιο που προβλέπει τη δημιουργία της ανώνυμης Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων ψηφίστηκε την Πέμπτη, κατά πλειοψηφία, από το Γ' Θερινό τμήμα της Βουλής, παρά τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.


Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, έκανε λόγο για άκρως απαράδεκτη και αντιλαϊκή ρύθμιση και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προωθεί μια άκρως νεοφιλελεύθερη πολιτική, καταργεί τη δυνατότητα πρόληψης στους ασφαλισμένους, ενώ μεταβιβάζει τους δημόσιους πόρους σε μια Ανώνυμη Εταιρεία, ελεγχόμενη ουσιαστικά από το ιδιωτικό κεφάλαιο.


Κατά τη διαδικασία, ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., 'Αδωνις Γεωργιάδης δέχτηκαν τα πυρά της αντιπολίτευσης αναφορικά με τον περιορισμό των διαγνωστικών εξετάσεων. Οι δύο άνδρες υπεραμύνθηκαν και υποστήριξαν ότι πρόκειται για ένα ελεγκτικό σύστημα που θα περιορίζει τις σπατάλες και σε καμία περίπτωση δεν απαγορεύει τις συνταγογραφήσεις που έχουν ανάγκη οι ασθενείς.


Η αντιπολίτευση, από την πλευρά της, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική που εφαρμόζει καταργεί τη δημόσια πρωτοβάθμια περίθαλψη και «βάζει μαχαίρι» στην πρόληψη.

'Αμεση ήταν η απάντηση του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος με τη σειρά του κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «πολιτική σχιζοφρένεια» και «κροκοδείλια δάκρυα», τονίζοντας ότι ο υπουργός Υγείας προχώρησε στην ικανοποίηση σχετικού αιτήματος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τις διαγνωστικές εξετάσεις. «Δεν αλλάζει τίποτα απολύτως. Αυτά που λέτε ότι δεν θα κάνουν τρίπλεξ ή τεστ ΠΑΠ οι ασφαλισμένοι είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Για προαιρετικές συνταγογραφικές οδηγίες πρόκειται», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.


Πηγή: Healthview.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος