Τη θέση της στο επίκεντρο της υγιούς επιχειρηματικότητας επιβεβαιώνει η ELPEN, εφαρμόζοντας μια δυναμική στρατηγική ανάπτυξης στη βάση της έρευνας, της εξωστρέφειας και της ανταποδοτικότητας στην εθνική οικονομία. Με επιχειρηματική δραστηριότητα που ξεπερνά τον μισό αιώνα, μένει κι επιμένει Ελλάδα, διασφαλίζοντας τη υγιή ανάπτυξή της και την προοπτική των εργαζομένων της.
Επενδύοντας περισσότερο από το 8% του ετήσιου κύκλου εργασιών της σε ερευνητικά προγράμματα, η ELPEN θέτει τις βάσεις για νέα και καινοτόμα φάρμακα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών. Παράλληλα, στηρίζει ενεργά την απασχόληση, συμβάλλοντας στον περιορισμό του δραματικού brain drain που επικρατεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Σημαντική είναι όμως και η εξαγωγική της δραστηριότητα με τα σκευάσματά της να ταξιδεύουν σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως και 17 σε ευρωπαϊκή κλίμακα, ενώ από το 2012 διατηρεί θυγατρική εταιρεία στη Γερμανία.
Η παραλαβή της σχετικής τιμητικής διάκρισης έγινε από τον Θεόδωρο Τρύφων, Αντιπρόεδρο Δ.Σ της ELPEN και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ), ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε, πως «τo συγκεκριμένο βραβείο αποτελεί ξεκάθαρα έναν φόρο τιμής στους εργαζόμενους της ELPEN, οι οποίοι έχουν καταφέρει να την κρατήσουν ψηλά όλα αυτά τα χρόνια σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον. Η εταιρεία μας αντιστάθηκε σθεναρά στο ρεύμα των μαζικών απολύσεων που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια στον φαρμακευτικό κλάδο με το προσωπικό του ομίλου να αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης, ξεπερνώντας σήμερα τα 1.000 άτομα. Κινούμενη επίσης ενάντια στο κλίμα αποβιομηχάνισης που επικρατεί στη χώρα μας, η ELPEN συνεχίζει να επενδύει σε επιστημονικό δυναμικό υψηλής εξειδίκευσης, καθώς επίσης και στην έρευνα για καινοτόμες θεραπείες, την εξειδίκευση και την επέκτασή σε αγορές του εξωτερικού».
Κλείνοντας τη δημόσια τοποθέτησή του, ο
κ.Τρύφων αναφέρθηκε στο σημερινό πλαίσιο δραστηριοποίησης του κλάδου της
Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανία, επισημαίνοντας, πως «το βραβείο αυτό εκφράζει την
προσπάθεια 26 υπερσύγχρονων ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών, όπως η ELPEN, να δραστηριοποιηθούν σε ένα περιβάλλον με
ισχυρά αντικίνητρα για την ανάπτυξη τους.
Ο κλάδος μας έχει θιγεί υπέρμετρα από
την εξαντλητική φορολογία, αλλά κι από τις ασύμμετρες και άδικες επιβαρύνσεις
rebate και clawback, που έχουν επιβληθεί κι οι οποίες φτάνουν το 65-70% του
τζίρου των επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, είναι αναγκαία η εφαρμογή μιας
κλαδικής πολιτικής για το φάρμακο και πρωτίστως μια συνολικής εθνικής
πολιτικής, που να ενθαρρύνει την χρήση ποιοτικών προϊόντων της εγχώριας
βιομηχανικής βάσης».