Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου στην πρώτη γραμμή της αιματολογικής φροντίδα

23/9/2024 7:57:41 πμ
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου στην πρώτη γραμμή της αιματολογικής φροντίδα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ξεκινούν σήμερα 20/09 οι εργασίες της επιστημονικής διημερίδας για τις αιματολογικές κακοήθειες που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) στην Αλεξανδρούπολη. Σκοπός είναι τα μέλη των 49 συλλόγων-ασθενών που εκπροσωπεί η ΕΛΛΟΚ σε όλη την Ελλάδα, οι ασθενείς, το κοινό αλλά και οι φορείς διαμόρφωσης πολιτικής στον χώρο της υγείας να ενημερωθούν για τα μείζονα ζητήματα σχετικά με τις αιματολογικές κακοήθειες, θέτοντας τον ασθενή και την οικογένειά του στο επίκεντρο της προσοχής.


Οι εργασίες της διημερίδας θα περιλαμβάνουν εισηγήσεις από εκλεκτούς ομιλητές και συζητήσεις σχετικά με τις επιστημονικές εξελίξεις και τις νέες δυνατότητες που αυτές προσφέρουν στη διάγνωση και στη θεραπεία διαφόρων τύπων αιματολογικών κακοηθειών, στην παρουσίαση δράσεων και καλών πρακτικών από συλλόγους ασθενών και επαγγελματίες υγείας και στην ανάδειξη των ιδιαίτερων αναγκών και προβλημάτων με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι ασθενείς και οι οικείοι τους. Να σημειωθεί ότι οι αιματολογικοί καρκίνοι εκτιμάται ότι ευθύνονται για το 10% περίπου του συνόλου των νεοπλασιών και προβλέπεται η τάση εμφάνισής τους τις επόμενες δύο δεκαετίες να παραμείνει αυξητική.


Περισσότερες πληροφορίες εδώ. 

Επίσημοι χορηγοί: Abbvie, Gilead. Χορηγοί: AstraZeneca, Βιανέξ, Genesis Pharma, Gnomon Informatics, GSK, Johnson & Johnson, Lilly Φαρμασέρβ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Η Φροντίδα για το Περιβάλλον είναι στο DNA μας»
Mε την εξαγορά 6 κλινικών






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Συνιστά την έγκριση ενός νέου εμβολίου κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου
Μαζί με επτά ακόμα νέα φάρμακα για σοβαρές παθήσεις
Η άγνωστη σχέση μεταξύ της δυσκοιλιότητας και των καρδιαγγειακών επεισοδίων
Σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο Monash της Αυστραλίας
«ΖΩντας με μία χρόνια νόσο – Κάθε ανάσα, μια ιστορία»
Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Ιδιοπαθή Πνευμονική Ίνωση