Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία DEMO πηγαίνει και Αμερική

14/5/2014 5:38:29 μμ
Παρά την κρίση ο ρυθμός ανάπτυξης της εταιρείας αγγίζει το 22%
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία DEMO έχει ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 22% τα τελευταία 8 χρόνια, αυξάνει το προσωπικό της και είναι "παρούσα" παρά την κρίση και τα δυσμενή μέτρα.

Σε ακόμα 24 χώρες εκτός των 51 που ήδη δραστηριοποιείται, επιδιώκει να επεκταθεί η ελληνική βιομηχανία φαρμάκου DEMO, όπως έκανε γνωστό ο αντιπρόεδρος της Δημήτρης Δέμος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της εταιρείας στο Κρυονέρι Αττικής παρουσία του ιδρυτή της, Σταύρου Δέμου.

Εντός του 2014, η DEMO που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς φαρμακευτικών προϊόντων την Ελλάδα, αναμένει εγκρίσεις κυκλοφορίας μεταξύ άλλων και στην Αμερική.

Ευρώπη, Ωκεανία, Αφρική, Ασία, Μέση Ανατολή επιλέγουν ελληνικό φάρμακο, τόνισε ο κ. Δέμος προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι εξαιρετικά αφιλόξενη για τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες λόγω των μέτρων που επιβάλλονται και των καθυστερήσεων για έκδοση αδειών κυκλοφορίας.

Η Demo δραστηριοποιείται για περισσότερο από 45 χρόνια με την παραγωγή και εμπορία φαρμακευτικών προϊόντων και ιατρικών συσκευών και αυτή τη στιγμή εξάγει σε όλο τον κόσμο το 80% της "made in Greece” παραγωγής της, αποτελώντας επίσης έναν από τους επίσημους προμηθευτές των Ηνωμένων Εθνών, της Unicef και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

To 2011, κατατάχθηκε ως η 82η μεγαλύτερη παραγωγός εταιρεία γενοσήμων παγκοσμίως (PLIMSOLL) ενώ από τότε εκτιμάται ότι έχει ανέβει περαιτέρω στη σχετική κατάταξη.

Στόχος της είναι, σύμφωνα με όσα τόνισε ο κ. Δημήτρης Δέμος εκτός από την φυσική παρουσία που έχει στην Γερμανία και στην Κίνα να επεκταθεί σε 7 χώρες της Ευρώπης τα προσεχή χρόνια.

Επενδύσεις και θέσεις εργασίας

Μεγάλη έμφαση όμως δίνει η αμιγώς ελληνική φαρμακοβιομηχανία της οικογένειας Δέμου και στην έρευνα και την ανάπτυξη, δαπανώντας ετησίως περίπου το 10% του τζίρου της, που το 2013 ανήλθε σε 105 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, παρά την οικονομική κρίση διατήρησε και αύξησε το προσωπικό που απασχολεί στις υπερσύγχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις της που έχουν συνολική έκταση 45,000 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκονται ανάμεσα στις μεγαλύτερες της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, σήμερα απασχολούνται περισσότερα από 600 άτομα, σημειώνοντας σε επίπεδο δεκαετίας αύξηση ανθρώπινου δυναμικού σχεδόν 50%!

Προϊόντα

Από το 1996 η DEMO πραγματοποίησε στρατηγική στροφή στην νοσοκομειακή αγορά και σήμερα αποτελεί την πρώτη εταιρεία σε νοσοκομειακές πωλήσεις στην Ελλάδα, βάση τεμαχίων.

Παράγει και εξάγει αντιβιοτικά, ορούς, πολυβιταμινούχα, εξατομικευμένες θεραπείες, προϊόντα OTC, προϊόντα τεχνητού νεφρού και προϊόντα αίματος ενώ εξειδικεύεται σε θέματα εγκρίσεων και Αρχών Φαρμάκου.

Συνεργάτες της αποτελούν μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες του εξωτερικού, στη διάθεση πρωτοτύπων φαρμακευτικών σκευασμάτων στην Ελληνική αγορά όπως Novartis, GSK, Sandoz

ΠΗΓΗ: www.7imeres.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και ενεργοποιεί για 7η χρονιά το πρόγραμμα υποτροφιών και πρακτικής άσκησης «Start Your Journey»
Έχει διακριθεί ως πρωτεργάτης της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics