Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Η έλλειψη ρευστότητας του ΕΟΠΥΥ θα οδηγήσει σε ελλείψεις φαρμάκων

22/4/2015 9:38:57 πμ
Κοινή ανακοίνωση των φορέων στη διακίνηση του φαρμάκου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων, κλείσιμο επιχειρήσεων όπως είναι τα φαρμακεία και οι φαρμακαποθήκες και έλλειψη ρευστότητας στις φαρμακευτικές εταιρείες είναι τα 3 τεράστια προβλήματα που θα γνωρίσει η χώρα, αν ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορέσει να εξοφλήσει τους παρόχους του. Σε αυτή τη θέση κατέληξαν οι εκπρόσωποι των φορέων που εμπλέκονται στη διακίνηση του φαρμάκου, στην ευρεία σύσκεψή τους που διοργανώθηκε εχθές Τρίτη 21/4 με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

"Στην κρίσιμη αυτή περίοδο, ενδεχόμενη κατάρρευση του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης θα αποτελέσει το καίριο πλήγμα στην υγειονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα. Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και η Υγεία αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την ελληνική κοινωνία" αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση οι εκπρόσωποι των φορέων (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων, Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Αττικής), εκφράζοντας την αγωνία τους στην περίπτωση που ο ΕΟΠΥΥ σταματήσει τις πληρωμές μέχρι τα τέλη του Απριλίου.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση, "το αποτέλεσμα θα είναι τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων που θα πλήξουν κυρίως τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, εκτεταμένες πτωχεύσεις σε ολόκληρη την αλυσίδα διανομής με πρώτα θύματα τα φαρμακεία και τις φαρμακαποθήκες. Το πρόβλημα θα ενταθεί ακόμη περισσότερο γιατί οι φαρμακευτικές εταιρείες λόγω έλλειψης ρευστότητας δεν θα μπορούν να τηρήσουν τα αποθέματα ασφαλείας για την ελληνική αγορά."


Οι φορείς ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού αλλά και άμεση συνάντηση μαζί του "ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο μη εξόφλησης των παρόχων, που θα έχει απροσδιόριστες και δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία του ελληνικού λαού" όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αν παρατηρηθούν ελλείψεις θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού οι ευθύνες, τονίζουν οι εκπρόσωποί του κλάδου
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση