![]() • Χρησιμοποιείται σε μαρμελάδες, λουκάνικα, χάμπουργκερ, αλλαντικά, αλκοολούχα ποτά και δημητριακά πρωινού με φρουτάκια • Ένοχη για καρκίνους, βλάβες στο DNA, αλλεργικές αντιδράσεις και υπερκινητικότητα στα παιδιά • Πλήρη άγνοια δηλώνουν οι ελληνικές αρχές |
Ένα ακόμη «Ε» μπήκε στη μαύρη λίστα, καθώς ενοχοποιείται για την πρόκληση καρκίνου, βλαβών στο DNA, αλλεργικών αντιδράσεων και άλλων παθήσεων. Πρόκειται για χρωστική που χρησιμοποιείται σε τρόφιμα, αλλά μετά τα στοιχεία που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων η ΕΕ ετοιμάζεται να την απαγορεύσει. |
Διαβάστε επίσης
15/7/2024 10:16:36 μμΜπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
15/7/2024 10:09:37 μμΜπορούν οι αγωνιστές του υποδοχέα GLP-1 να μειώσουν την εμφάνιση καρκίνων που σχετίζονται με την παχυσαρκία;
Τι έδειξε νέα μελέτη στο JAMA Network Open;