Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Γνωρίστε την εταιρεία Draeger

12/12/2014 12:39:54 μμ
Από το 1907 ...μας δίνει οξυγόνο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Ελάχιστοι Έλληνες ασθενείς γνωρίζουν την εταιρεία Draeger. Αν την γνωρίζουν όμως, σίγουρα θα έχουν περάσει κάποια μεγάλη "περιπέτεια υγείας" είτε οι ίδιοι είτε κάποιοι συγγενείς τους.

Και αυτό γιατί η γερμανική εταιρεία ειδικεύεται σε προϊόντα όπως είναι οι αναπνευστικές συσκευές για επείγοντα περιστατικά και για μονάδες εντατικής θεραπείας, μονάδες θερμοκοιτίδων και θερμοθεραπείας πρόωρων νεογνών, μονάδες παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων ασθενών, εξειδικευμένες λύσεις πληροφορικής για τους τομείς των χειρουργείων και μονάδων εντατικής θεραπείας, πλήρεις μονάδες παροχής ιατρικών αερίων, εξειδικευμένες λύσεις ιατρικού φωτισμού στα χειρουργεία.

Η εταιρεία γιορτάζει φέτος τα 125 χρόνια λειτουργίας και μια από τις πιο σημαντικές της στιγμές είναι το 1907 όπου δημιουργήθηκε η πρώτη φορητή συσκευή τεχνητής αναπνοής έκτακτης ανάγκης, η οποία κατέστησε δυνατό να επαναφέρει στη ζωή τους ανθρώπους που είχαν χάσει τις αισθήσεις τους λόγω έλλειψης οξυγόνου.

Η θυγατρική εταιρεία Draeger Hellas Α.Ε., με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον κ. Μανώλη Σιδηρουργό, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2010, και είχε σαν πρώτο στόχο την προώθηση και τεχνική υποστήριξη των ιατρικών μηχανημάτων της Dräger στο χώρο των δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Draeger έχει επιτύχει την υλοποίηση σημαντικών έργων στην Ελλάδα.

 Ενδεικτικά:

  •  Εγκατάσταση εξοπλισμού και λογισμικού στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ)
  •  Εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης της αναισθησίας του ασθενούς κατά τη διάρκεια του Χειρουργείου στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.
  •  Μονάδα Εντατικής Νεογνών στην Κλινική ΡΕΑ
  •  Εγκατάσταση εξοπλισμού στα Νέα Χειρουργεία του Ευαγγελισμού (Δωρεά ΕΤΕ)
  •  Νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός (Δωρεά Ιδρύματος ΘΩΡΑΞ)
  •  Ψηφιακό Χειρουργείο στο Νοσοκομείο Αγ. Σάββας
  •  Εγκατάσταση Αναισθησιολογικών Μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας σε 4 Νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας (Έργο ΕΣΠΑ της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας)
Σε σχέση με τα οικονομικά μεγέθη για την Ελλάδα  σας παραθέτουμε παρακάτω στοιχεία

Draeger Hellas Α.Ε.
  • Κύκλος εργασιών 2013 2,9εκ.€
  • Κύκλος εργασιών 2014 εκτίμηση 6,2εκ.€

Η τωρινή γκάμα προϊόντων της εταιρεία περιλαμβάνει σταθερά και κινητά συστήματα ανίχνευσης επικίνδυνων αερίων, αναπνευστικό εξοπλισμό, συσκευές διαφυγής, συσκευές για χρήση σε πυρκαγιές, επαγγελματικό εξοπλισμό καταδύσεων, καθώς και συσκευές ανίχνευσης αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών. Βασικοί τομείς δραστηριοποίησης είναι οι χώροι της Βιομηχανίας, Ναυτιλίας, Πυροσβεστικής, Διυλιστήρια κ.τ.λ.

Η Dräger, ιδρύθηκε το 1889 στο Luebeck της Γερμανίας. Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που στην πορεία της των 125 χρόνων, εξελίχθηκε σε παγκόσμιο όμιλο επιχειρήσεων, εισηγμένο στο Χρηματιστήριο της Γερμανίας. Πλέον, διοικείται από την 5η γενιά της οικογένειας Dräger και απασχολεί 12.000 εργαζομένους με παρουσία σε 190 χώρες.

Βασ. Καλυβιώτη

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Διάταξη σε νομοσχέδιο του υπ. Υγείας προβλέπει κατΆ εξαίρεση χορήγηση αδειών λειτουργίας






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics