Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Γιατί κάποιοι κοιτούν συνεχώς το κινητό τους;

10/10/2017 12:50:02 μμ
Όταν η τεχνολογία τελικά μας... στοιχειώνει!
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι περισσότεροι σύγχρονοι άνθρωποι είναι εξαρτημένοι από το κινητό τους. Σε όλους μας έχει τύχει να νομίζουμε συνεχώς ότι χτυπάει το κινητό μας, αλλά κοιτάζοντάς το, να συνειδητοποιούμε ότι είναι απλά η ιδέα μας.


Το φαινόμενο ονομάζεται "Phantom phone ringing/vibration syndrome" και είναι η εσφαλμένη πεποίθηση ότι χτύπησε ή δονήθηκε το κινητό μας, ενώ δεν μας έχει τηλεφωνήσει κανείς.


Τις περισσότερες φορές, μας συμβαίνει όταν κάνουμε μπάνιο, βλέπουμε τηλεόραση ή χρησιμοποιούμε κάποια άλλη συσκευή που κάνει θόρυβο. Αιτία είναι το γεγονός πως έχουμε γίνει τόσο ευαίσθητοι σε κάθε είδους ειδοποίηση, λόγω των δεκάδων καθημερινών κλήσεων και sms, των social media και των e-mail μας, που νομίζουμε ότι έχουμε κάποια σχετική ειδοποίηση, ακόμα και αν δεν έχουμε. Ίσως οι ψευδείς ειδοποιήσεις καμιά φορά παίζουν και το ρόλο του ευσεβούς πόθου.


Ο Robert Rosenberger, PhD του Georgia Institute of Technology, βέβαια υποστηρίζει πως το συγκεκριμένο σύνδρομο έχει να κάνει με τη φυσική τάση του ανθρώπου να αποκτά εμμονές με διάφορα πράγματα, όπως για παράδειγμα όταν περιμένουμε κάποιον στο σπίτι, βγαίνουμε κάθε τρεις και λίγο στο μπαλκόνι για να δούμε αν όντως έρχεται ή όταν περιμένουμε το τρένο που προσπαθούμε να ακούσουμε τον ήχο που κάνει όταν πλησιάζει.


Σε συνέντευξή του στο BBC, δήλωσε: ''Πρόσφατη έρευνα σε φοιτητές έδειξε πως το 90% από αυτούς είχε κάποια σχετική εμπειρία. Σε αυτό συμβάλει και το άγχος που μας έχουν φέρει όλες αυτές οι νέες τεχνολογίες και μας έχουν συνεχώς στην 'πρίζα''.

Το ότι είμαστε μονίμως στην πρίζα μεταφράζεται από πρόσφατη έρευνα της Nokia στο ότι ο μέσος άνθρωπος τσεκάρει το κινητό του μία φορά κάθε 6 1/2 λεπτά ή 150 φορές όσο είναι ξύπνιος.


ΠΗΓΗ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στη συμπλήρωση σιδήρου, παίρνει το χρυσό!
Το μέτρο αφορά και προϊόντα φαρμακείου






Σχετικά άρθρα

«Δώστε στα γυαλιά σας μια 2η ευκαιρία»
Μια καινοτόμος δράση του Ινστιτούτου Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica
Το 83% των πολιτών χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα σημαντικό το έργο του ΕΕΣ
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα Πανελλαδικής Έρευνας από την εταιρεία PULSE RC
Νέα ακαδημία Τένις από την KICKS Academy
Διοργανώνει Open Day το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024