''To Pharmacy2020 αρθρογραφεί για το πρότυπο γαληνικό εργαστήριο lab3''.
Τα
προβλήματα του θυρεοειδούς αυξάνονται καθημερινά. Μας αφορούν όλους, αλλά
ιδιαίτερα τις γυναίκες, οι οποίες στατιστικά προσβάλλονται συχνότερα από τους
άνδρες.
Ο θυρεοειδής αδένας είναι κομβικός για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Επηρεάζει το μεταβολισμό, την καρδιά, τον εγκέφαλο και μια σειρά από ζωτικές λειτουργίες, οπότε σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τον παραμελούμε.
Η λειτουργία του επηρεάζεται από ορμονικές ανισορροπίες, τροφικές αλλεργίες και από τη μη πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.
Παράλληλα με τη συμβατική ιατρική, υπάρχουν και ορισμένοι φυσικοί τρόποι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του θυρεοειδούς.
Αποφεύγετε το φθόριο
Μελέτες δείχνουν ότι το φθόριο μπορεί να προκαλέσει υπολειτουργία του θυρεοειδούς. Αποφεύγετε το φθοριωμένο νερό και καταναλώνετε λιγότερα φθοριούχα προϊόντα.
Προσοχή στη γλουτένη
Πολλοί άνθρωποι έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, η οποία μπορεί να τους προκαλέσει φλεγμονή, να αδυνατίσει τη λειτουργία του εντέρου και να επιδράσει αρνητικά στο θυρεοειδή.
Αφαιρέστε τα μέταλλα
Τα μέταλλα επιβαρύνουν τα κύτταρα και τους ιστούς και αυξάνουν τις περιπλοκές του θυρεοειδούς. Έρευνες δείχνουν ότι ο κόλιανδρος λειτουργεί ευεργετικά και εξουδετερώνει τα μέταλλα στον οργανισμό μας.
Υδατάνθρακες με μέτρο
Η κατανάλωση πολλών υδατανθράκων δεν ωφελεί το θυρεοειδή. Αντικαταστήστε τα δημητριακά και τη ζάχαρη με υγιή λίπη, όπως ξηρούς καρπούς, λιναρόσπορους, κρέας μοσχαριού ελευθέρας βοσκής, ψάρια ελεύθερης αλιείας και αβοκάντο.
Ρυθμίστε τα επίπεδα ιωδίου
Ελέγξτε αν τα επίπεδα ιωδίου σας έχουν φυσιολογικές τιμές. Αν όχι, μπορεί να χρειαστεί να πάρετε κάποιο συμπλήρωμα.
Το σελήνιο βοηθάει
Το σελήνιο
το προσλαμβάνει ο οργανισμός με την κατανάλωση σολομού, μοσχαρίσιου κρέατος,
κρεμμυδιών και μανιταριών.
Αυτές οι πληροφορίες έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν ιατρικές συμβουλές. Η δημοσίευση των πληροφοριών αυτών δεν συνιστά άσκηση της ιατρικής και δεν υποκαθιστούν τις συμβουλές του γιατρού σας ή άλλου φορέα παροχής υγειονομικής περίθαλψης.
To παρόν άρθρο αποτελεί αναδημοσίευση.
Πηγή: http://www.lab3.gr/