Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φαρμακοποιός και αρχηγός κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών

2/12/2013 10:16:48 πμ
Εγκληματική ομάδα διακίνησης και διάθεσης ναρκωτικών σκευασμάτων συνελήφθη την Κυριακή 1/12
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Τεράστιες ποσότητες φαρμάκων και ναρκωτικών, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν ληγμένα, βρέθηκαν μετά από αστυνομική έρευνα σε σπίτι 39χρονης φαρμακοποιού, η οποία διατηρεί φαρμακείο στον Πειραιά. Με τη βοήθεια δύο συνεργών, έναν 60χρονο Έλληνα και έναν 30χρονο Αλγερινό, η φαρμακοποιός την τελευταία 6ετία διοχέτευε στην αγορά επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία ναρκωτικά φάρμακα, πολλά από τα οποία είχαν λήξει πάνω από 10 χρόνια.

Οι τρεις συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και δραστηριοποιούνταν σε καθημερινή βάση στην παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και στη διάθεση επικίνδυνων φαρμακευτικών σκευασμάτων χωρίς νόμιμα παραστατικά και χωρίς συνταγογράφηση.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10.680 ναρκωτικά δισκία, 6.500 αυτοκόλλητες ταινίες γνησιότητας διαφόρων φαρμάκων και 25 βιβλιάρια καταθέσεων, από τα οποία προκύπτουν ότι έχουν διακινηθεί πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η έρευνα και η σύλληψη

Οι αστυνομικοί, μετά από πληροφορίες, έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση σπίτι στο Βύρωνα, όπου εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν ο 60χρονος Έλληνας και ο 30χρονος αλλοδαπός, στην κατοχή των οποίων καθώς και εντός του σπιτιού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 7.700 ναρκωτικά χάπια. Στη συνέχεια, με την αναγκαστική συνεργασία του 60χρονου, έστησαν παγίδα στην φαρμακοποιό, η οποία σε προκαθορισμένο ραντεβού παρέδωσε στο συνεργό της άλλα 3.780 ναρκωτικά χάπια, εισπράττοντας από αυτόν χρήματα που είχαν προσημειωθεί και συνελήφθη.

Από σχετικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο φαρμακείο της 39χρονης, παρουσία Επιθεωρητή του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας διαπιστώθηκε πλήθος σοβαρών παραβάσεων, όπως κατοχή 249 κουτιών διαφορετικών φαρμακευτικών σκευασμάτων τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία γνησιότητας, ενώ τα περισσότερα εξ αυτών είτε ήταν ληγμένα είτε είχαν εμφανώς παραποιημένη την ημερομηνία λήξης. Επίσης βρέθηκε πλήθος μονόγραμων συνταγών, οι οποίες εκτός των άλλων παρατυπιών, ανέγραφαν ποσότητες ναρκωτικών σκευασμάτων μεγαλύτερες από το επιτρεπόμενο όριο.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι η φαρμακοποιός, σε πολλές περιπτώσεις επικολλούσε τα κουπόνια στις συνταγές χωρίς να δίνει τα φάρμακα στους ασθενείς και εισέπραττε το χρηματικό ποσό που αναφέρεται στη συνταγή, εξαπατώντας τα ασφαλιστικά ταμεία και αποκομίζοντας υπέρογκα χρηματικά ποσά.

Στο σπίτι της 39χρονης βρέθηκαν 6.500 ταινίες γνησιότητας, η προέλευση των οποίων ερευνάται. Στην κατοχή της επίσης βρέθηκαν τα 25 βιβλιάρια καταθέσεων από τα οποία προκύπτει κίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών.

Βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν:

• Το χρηματικό ποσό των 1.505 ευρώ.

• Οκτώ σφραγίδες.

• Πλήθος αποδείξεων είσπραξης διαφόρων τραπεζών.

• Δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

• Τρία κινητά τηλέφωνα

• Δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα.


Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών και παράβαση των νόμων περί οργανωμένου εγκλήματος, περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μια πρωτοβουλία της ενορίας και της φαρμακοποιού του χωριού Φωτεινής Τάσιου
Καμπάνια για την αξία του νοσοκομειακού φαρμακοποιού στις ΗΠΑ






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση