Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Φαρμακευτική Κάνναβη: Ασφαλής και αποτελεσματική λύση για τους ογκολογικούς ασθενείς

24/10/2024 12:36:27 πμ
ΓιΆ αυτό έχει πλέον ενταχθεί ενεργά στο θεραπευτικό πλάνο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σύμφωνα με έρευνες, έχει διαπιστωθεί ότι η χρήση φαρμακευτικής κάνναβης συμβάλλει στη μείωση της υπερεμεσίας, της ναυτίας, της ανορεξίας και του πόνου κατά περίπου 30%. Αυτά τα αποτελέσματα επιφέρουν σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής των ασθενών, όπως αναφέρει η Ματίνα Δεμίρη, Διευθύντρια της ΓΆ Ογκολογικής Κλινικής στο Metropolitan General. Η φαρμακευτική κάνναβη έχει πλέον ενταχθεί ενεργά στο θεραπευτικό πλάνο για την αντιμετώπιση ασθενειών, τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους ιατρούς. 


Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, το ενδοκανναβινοειδές σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού παίζει ουσιαστικό ρόλο στην ευεξία. Η θεραπευτική στρατηγική επιδιώκει να ενισχύσει και να υποστηρίξει αυτό το σύστημα, το οποίο επηρεάζεται από χρόνιες παθήσεις, με στόχο την καλύτερη διαχείριση των συμπτωμάτων και των προβλημάτων που σχετίζονται με τις ασθένειες. Η φαρμακευτική κάνναβη λειτουργεί ως συμπληρωματική και υποστηρικτική θεραπεία, ιδίως για τη διαχείριση του πόνου. Δουλεύει σε συνεργασία με τα ενδογενή οπιοειδή του οργανισμού και αλληλεπιδρά θετικά με τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, με αποτέλεσμα τη μείωση της χρήσης οπιοειδών, σύμφωνα με τη Μ. Δεμίρη.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP) και τη Reckitt






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Οκτώ νέα φάρμακα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη
Αφού πάρουν την έγκριση της Ευρ. Επιτροπής
Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης
Aφιερωμένη στη σημασία της σωστής ενημέρωσης για τη θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης
Πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης για τις οφθαλμολογικές παθήσεις «ΓΛΑΥΚΗ»
Από την Πανελλήνια Ένωση Αμφιβληστροειδοπαθών και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων