Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Κιλκίς: "Ας προασπίσουμε τη φύση του φαρμάκου επιτέλους"

28/2/2014 9:59:44 πμ
Δείτε τι ζητά ο Σύλλογος του Κιλκίς σε μια ανακοίνωση "εφ' όλης της ύλης"
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Με τον τίτλο "Λειτουργώντας σε ένα ομιχλώδες εχθρικό περιβάλλον", ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς έβγαλε ανακοίνωση, στην οποία εκφράζει τις απαιτήσεις του από την κυβέρνηση σχετικά με όλα τα πρόσφατα κακώς κείμενα που ταλαιπωρούν τον κλάδο.

 


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς ζητά:

  1. Να τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία για τις τιμές αναφοράς και αυτές να ακολουθήσουν το νέο δελτίο τιμών, όπως ορίζει ο νόμος 3117 /9.12.13.
  2. Να ξεκαθαρίσει το θέμα με την παρακράτηση του 1 ευρώ, μέτρο άδικο αλλά και ανώφελο, αφού στην ουσία δεν λαμβάνεται υπ΄ όψιν το ποσό επιβάρυνσης των ασφαλισμένων στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.
  3. Να ακυρωθεί η απαίτηση δήλωσης απευθείας αγορών από τις φαρμακευτικές εταιρείες. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, «οι απευθείας αγορές προέκυψαν ως αναγκαία κίνηση για την κάλυψη των ελλείψεων φαρμάκων που δεν μπορούμε να προμηθευτούμε αλλιώς και δεν οφείλεται σε εμάς η αδυναμία επάρκειας της ελληνικής αγοράς σε φάρμακα» και ζητείται να «αναλάβει πλέον την ευθύνη που του αναλογεί ο κάθε αρμόδιος φορέας».
  4. Να υπερασπιστούμε με κάθε μέσο τη σταθερή τιμή των ΜΥΣΥΦΑ στο πλαίσιο της ισότιμης πρόσβασης όλων των ασθενών. Αναφέρει μάλιστα ότι: «δημοσιεύματα στα τέλη Ιανουαρίου αναφέρουν ήδη συμφωνηθέντες μελλοντικές αυξήσεις στις τιμές τους έως 10%. Συμφωνία τέτοιου είδους ανάμεσα στη βιομηχανία, το υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Υγείας δεν επιτρέπουν την ολιγωρία μας και δεν δικαιολογούν τυχόν επικλήσεις διαπραγματεύσεων. Ας προασπίσουμε την φύση του φαρμάκου επιτέλους.»
  5. Με αφορμή τη διαπόμπευση του κλάδου για την ανεπάρκεια εμβολίων γρίπης, ο Σύλλογος ζητά να αναγνωρίζεται τόσο η προσφορά των φαρμακοποιών όσο και το δικαίωμα να μη θίγει κανείς την επιστημονική τους ευσυνειδησία, ενώ σημειώνει ότι «ο αυξημένος αριθμός των θανάτων οφείλεται στην ανεπαρκή ενημέρωση των πολιτών», σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Τι αποφάνθηκε το Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε.






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση