Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Φ.Σ. Δωδεκανήσου: «Δεν συμμετέχουμε σε ένα στημένο έργο γελοιοποιώντας το όπλο της απεργίας»

10/3/2014 9:26:10 πμ
Ανοικτά τα φαρμακεία στα Δωδεκάνησα Δευτέρα και Τρίτη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Το Δ.Σ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου αποφάσισε να μη συμμετέχει στη 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία που προκήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για τη Δευτέρα και Τρίτη 10 και 11 Μαρτίου 2014.


Χωρίς καμία απολύτως πρόθεση απαξίωσης της απεργίας ως μέσου εναντίωσης στα μέτρα που προωθούνται, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου θεωρεί ότι πλέον η απεργία από μόνη της είναι μία ανεπαρκής κίνηση, με αμφίβολα αποτελέσματα για τα θέματα Δημόσιας Υγείας που δεν προέκυψαν ξαφνικά αλλά αποτελούν μέρος του πολιτικού σχεδιασμού που επιβάλλουν οι ξένοι δανειστές και υλοποιούν σταδιακά οι συνεργαζόμενες κυβερνήσεις.

«Τα τελευταία χρόνια, βρισκόμαστε ως Έλληνες πολίτες εγκλωβισμένοι σε ένα κυκεώνα σπασμωδικών και μεμονωμένων αντιδράσεων απέναντι σε μια συντονισμένη προσπάθεια καταστρατήγησης των δικαιωμάτων μας και κατάλυσης κάθε έννοιας δικαίου. Για το λόγο αυτό, θεωρήσαμε πως η συμμετοχή μας σε μια ακόμα 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία, αποτελεί παρωχημένη και αναμενόμενη από την τρόικα αντίδραση» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου, ενώ προτείνεται η απεργία να είναι «το επιστέγασμα ενός σχεδίου δράσης για την κατάργηση των μνημονίων και την υπεράσπιση της δωρεάν Δημόσιας Υγείας».


Καταλήγει δε ο Σύλλογος Δωδεκανήσου ότι: «Αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε ένα στημένο έργο γελοιοποιώντας το όπλο της απεργίας, καθώς πιστεύουμε ότι η μοναδική λύση είναι η συντονισμένη μάχη που πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί με στόχο την ανατροπή των ξένων κατακτητών και των ντόπιων υπηρετών τους. Ο Φ.Σ.Δ., δίπλα στον Έλληνες πολίτες και τους Δωδεκανήσιους που πρώτοι αυτοί στερούνται τη φαρμακευτική τους περίθαλψη, λόγω "νησιωτικότητας” του νομού μας, θα προωθήσει μια σειρά συντονισμένων δράσεων και ενεργειών με σκοπό την ενημέρωση του κοινού σε θέματα της δημόσιας υγείας και τον συντονισμό όλων των υγειονομικών φορέων του τόπου μας. Επιδιώκουμε μια Γενική Πολιτική Απεργία, με λαϊκή κινητοποίηση και ευρεία συμμετοχή Φορέων και πολιτών, που στόχο θα έχει την ανατροπή προκειμένου να γίνουν σεβαστά τα από το Σύνταγμα κατοχυρωμένα δικαιώματά μας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας & της Φαρμακευτικής Επιστήμης






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση