Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Εξοφλούνται άμεσα για το Φεβρουάριο οι φαρμακοποιοί

28/5/2015 10:00:48 πμ
Τo Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. δίνει λίγο χρόνο στην κυβέρνηση με τις οριστικές αποφάσεις να αναβάλλονται για τη Γενική Συνέλευση στις 13 Ιουνίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Στην πολυαναμενόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. συζητήθηκαν όλα τα καυτά θέματα του κλάδου, μεταξύ των οποίων οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ, ωστόσο καμία οριστική απόφαση δεν λήφθηκε. Ο Π.Φ.Σ. προγραμματίζει τώρα ανοιχτές περιφερειακές συνδιασκέψεις και κορύφωση των διαδικασιών στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στις 13 Ιουνίου.


Όσο για τις πληρωμές των φαρμακοποιών, το Δ.Σ. δίνει προς το παρόν χρόνο στην κυβέρνηση, καθώς μαθεύτηκε ότι το υπουργείο Υγείας αποδέσμευσε 25 εκατομμύρια ευρώ, έναντι εξόφλησης του Φεβρουαρίου, ενώ αναμένεται εκταμίευση μικρότερων ποσών την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής δήλωσε σχετικά στο ygeia360.gr: "Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τρομοκρατούνται οι φαρμακοποιοί. Οι περιστάσεις είναι δύσκολες, αλλά όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να είμαστε σε θέση να εξοφλήσουμε εγκαίρως τους φαρμακοποιούς της χώρας για τις εκτελεσμένες συνταγές του περασμένου Φεβρουαρίου. Μεγάλη προσπάθεια κάνουμε! Θα τα καταφέρουμε!".


Παράλληλα, ο τέως πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης δεν παραλείπει να αφήνει αιχμές κατά του τωρινού προεδρείου, δημιουργώντας περαιτέρω ένταση στον κλάδο. Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, ο κ. Θεοδοσιάδης είπε ότι τα προηγούμενα 3 χρόνια (δηλ. κατά τη διάρκεια της δικής του προεδρείας) ήταν μια περίοδος ησυχίας, κατά την οποία οι φαρμακοποιοί πληρώνονταν κανονικά, ενώ τώρα άρχισαν τα προβλήματα από τον περασμένο μήνα: «Πλέον πληρωνόμαστε με καθυστέρηση. Για αυτόν το μήνα δεν προβλέπονται χρήματα πριν από τις 5-6 Ιουνίου και όλα εξαρτώνται από τη συμφωνία» και προσθέτει χαρακτηριστικά: «Η αγορά δεν καταλαβαίνει από συμφωνίες και μη συμφωνίες. Οι επιταγές των φαρμακοποιών πρέπει να καλυφθούν».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών
Αφορά τη συνταγογράφηση σκιαγραφικών σκευασμάτων






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση