Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

Εξαιρετικά επείγον έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη γρίπη

18/2/2016 2:44:40 μμ
Αφορά τα αντιικά φάρμακα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Με ένα εξαιρετικά επείγον έγγραφο του, το Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) απευθύνεται προς όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες, τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και ζητά εφαρμογή πρόσθετων μέτρων για την αντιμετώπιση του κύματος της γρίπης.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει εκ νέου ότι δεν απαιτείται ειδική συνταγή για τη χορήγηση των αντιικών φαρμάκων οσελταμιβίρη και ζαναμιβίρη, τόσο από τα ιδιωτικά φαρμακεία όσο και από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.


Μέχρι χθες, Τετάρτη (17/02/2016), οι νεκροί από επιπλοκές της γρίπης είχαν φτάσει τους 108, ενώ 107 ασθενείς νοσηλεύονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Συνολικά την περσινή περίοδο της γρίπης 111 άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους. Η κορύφωση του κύματος της γρίπης αναμένεται προς το τέλος του μήνα.  


Οι διοικήσεις των νοσοκομείων παρακαλούνται να διευκολύνουν τη διάθεση αντιικών από το απόθεμά τους στα ιδιωτικά φαρμακεία, αρκετά εκ των οποίων δεν διαθέτουν ικανό απόθεμα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.

Η χορήγηση αντιικών φαρμάκων στους ασθενείς που πληρούν τις ενδείξεις της θεραπείας, εξακολουθεί να πραγματοποιείται δωρεάν και από τα φαρμακεία των δημοσίων νοσοκομείων καθώς και από τα Κέντρα Υγείας, από τα ιατρεία των ασφαλιστικών ταμείων και από τα οργανωμένα ιατρεία των καλλικρατικών δήμων, με απλή ιατρική συνταγή.

Τα φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ έχουν πλήρη επάρκεια αντιικών φαρμάκων καθώς με έγγραφο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, έχει λάβει τόπο η αποστολή-διανομή σε αυτά αντιικών φαρμάκων από το Εθνικό Απόθεμα προς δωρεάν διάθεση.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ (210 5212000) λειτουργεί σε 24ωρη βάση για το συντονισμό και την υποβοήθηση της αντιμετώπισης της εποχικής γρίπης, των επειγόντων περιστατικών και τη γενικότερη ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας και του γενικού πληθυσμού.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εμβόλια και θεραπείες είναι έτοιμα για κυκλοφορία
Σύμφωνα με την f-anazitisi






Σχετικά άρθρα

Ηλεκτρονικά υποβάλλονται πλέον τα στοιχεία των φαρμάκων που θα εξάγονται
Οδηγίες του ΕΟΦ για τις φαρμακαποθήκες
Ειρ. Αγαπηδάκη: Ξεκινάει το πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακών παθήσεων
Από αύριο στο Ίλιον οι Κινητές Ομάδες Υγείας
Τα fake βίντεο επωνύμων η νέα εγκληματικότητα στο φάρμακο
Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε 1.800 παράνομα σκευάσματα
ΕΟΦ: Εξομαλύνονται οι ελλείψεις φαρμάκων
Το μήνυμα του προέδρου κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας