Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ετοιμοπόλεμος ο Λουράντος για το ιδιοκτησιακό

21/10/2015 12:39:05 μμ
Ο κλάδος ετοιμάζεται για πανελλαδικές κινητοποιήσεις και να προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Ετοιμοπόλεμος εμφανίστηκε ο Κ. Λουράντος στη συνέντευξη τύπου που παρέδωσε μόλις τώρα για να ενημερώσει το κοινό για το άνοιγμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων.

Από το βήμα ο κ. Λουράντος ανακοίνωσε ότι σήμερα κιόλας θα προχωρήσει σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. και άμεσα σε ευρεία σύσκεψη όλων των προέδρων των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας, ώστε να αποφασιστούν από κοινού κινητοποιήσεις, μεγάλες σε διάρκεια και σε συμμετοχή για να βροντοφωνάξουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Αναφέρθηκε μάλιστα ότι ακόμα δεν έχουν καμία επίσημη θέση από την κυβέρνηση για το πώς θα διαμορφωθεί η νέα κατάσταση στο ιδιοκτησιακό, ωστόσο ο κλάδος δηλώνει έτοιμος την ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ που θα κατατεθεί το σχετικό σχέδιο από την κυβέρνηση, να προσφύγει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, με την πίστη ότι θα δικαιωθεί όπως έχει γίνει στην Ισπανία.

Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ.  επισήμανε ακόμα ότι: "η επιστημονική αξία του φαρμακοποιού και η άριστη διασπορά των φαρμακείων σύμφωνα με το ισχύον σύστημα στην Ελλάδα αποτελεί ένα δέλεαρ για εσωτερικά και εξωτερικά συμφέρονταΗ ιδιοκτησία του φαρμακείου αποτελεί πεδίο διεκδίκησης επιχειρηματικών κεφαλαίων". Μάλιστα ο κ. Λουράντος επισήμανε ότι ενώ σε όλες τις χώρες της Ευρώπης οι συνάδερφοί τους αμείβονται για τις υπηρεσίες που παρέχουν στους ασθενείς (πίεση - εμβόλια-ενέσεις) στην Ελλάδα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αντίθετα ο φαρμακοποιός τις περισσότερες φορές διευκολύνει τον συνταξιούχο που δεν έχει να καταβάλλει τη συμμετοχή για να πάρει τα φάρμακά του.. Και έκανε λόγο για αμερικανικά κεφάλαια, μέσω της Διατλαντικής Συμφωνίας (ΤΤIP) καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν τα ακριβότερα αμερικανικά φάρμακα. 

Με τη στήριξη των αντίστοιχων ευρωπαϊκών φορέων, ο Π.Φ.Σ. συνεχίζει τον αγώνα να αποτρέψει τα μέτρα που ετοιμάζεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση κατά του κλάδου και κατά της ποιότητας της φαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς -όπως δήλωσε- η κυβέρνηση έχει στόχο να αλώσει τα ελληνικά φαρμακεία...

"Τι αμαρτίες έχουμε κάνει"

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ σημείωσε πως δεν έχει τρέξει κανένας αναπτυξιακός νόμος στην χώρα, ενώ θύμισε ότι το κράτος μας χρωστάει από το 2012. Τι αμαρτίες έχουμε κάνει και μιλάω ως ελληνικός λαός, τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι δεν είναι καθόλου αισιόδοξος,

Αναφερόμενος στην κουραστική αλλά γόνιμη περιοδεία του προεδρείου του ΠΦΣ στην Ευρώπη προκειμένου να βρει συμμαχίες, ο κ. Λουράντος επεσήμανε ότι μελαγχόλησε, καθώς οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί τους, βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με τις κυβερνήσεις τους σε αντίθεση με την χώρα μας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι παραγγελίες εκτελούνται με αρκετή καθυστέρηση, σύμφωνα με Κ. Λουράντο
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση