Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Έρχονται στην Ελλάδα τα πρώτα Living Labs

21/5/2019 3:23:11 μμ
Στις 3-5 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα δημοφιλή στο εξωτερικό Living Labs («Ζωντανά/Δυναμικά Εργαστήρια»), στα οποία κάθε εξέλιξη ερευνητικού και επιχειρηματικού κλάδου μπορεί να δοκιμαστεί από πραγματικούς χρήστες, σε ανοιχτές διαδικασίες καινοτομίας και πειραματισμού που διεξάγονται σε πραγματικό χωροχρόνο.

Ένας μεγάλος αριθμός τέτοιων Living Labs έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να μετατρέψουν τη Θεσσαλονίκη σε ένα «ζωντανό» ανοικτό οικοσύστημα καινοτομίας που τοποθετεί τους πολίτες και τις ανάγκες τους στο επίκεντρό του. Στις 3-5 Σεπτεμβρίου θα γίνει η ετήσια διεθνή συνάντηση-θεσμός «Ζωντανών/Δυναμικών Εργαστηρίων» (Living Labs), με την επωνυμία Open Living Lab Days (OLLDs) (https://openlivinglabdays.com/) στις εγκαταστάσεις του Μεγάρου Μουσικής.

Την ευθύνη για τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή του διεθνούς συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη έχει αναλάβει το Thessaloniki Active & Healthy Ageing Living Lab (ThessAHALL) του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής του ΑΠΘ με την υποστήριξη της Ερευνητικής Μονάδας URENIO του ΑΠΘ και του Ιδρύματος Ανοικτής Γνώσης Ελλάδος (Open Knowledge Greece).
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πλέον καλύπτεται το 98% των υπαλλήλων της παγκοσμίως
Η εταιρεία συνεχίζει να πρωτοπορεί και να ηγείται στον τομέα της






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics