Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Επιτροπή για την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση με επικεφαλής το Γ. Μπασκόζο

13/2/2015 11:23:53 πμ
Στόχος η διαφάνεια, ο έλεγχος και ο εξορθολογισμός των δαπανών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo




Με στόχο να χτυπήσει στη ρίζα της τη διαφθορά και την αδιαφάνεια και να υπάρχει εφεξής ένας καλύτερος έλεγχος σε θέματα συνταγογράφησης, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προχωρά στη δημιουργία Επιτροπής για την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, σύμφωνα με δημοσίευμα του www.onmed.gr



Επικεφαλής της Επιτροπής αναμένεται να τεθεί ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Μπασκόζος, επικεφαλής του τομέα Υγείας όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην Αντιπολίτευση, στέλεχος που γνωρίζει πολύ καλά και ευρέως τα θέματα δημόσιας υγείας και περίθαλψης.

Πρόκειται για μια διασύνδεση, όπως αναφέρει στο ONMED ο κ. Μπασκόζος, μεταξύ της ΗΔΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ, με διοικητική υποστήριξη των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ αλλά και με παράλληλη διασύνδεση των επιμέρους πληροφοριακών συστημάτων (ΕΟΠΥΥ-ΗΔΙΚΑ) για να διασφαλιστεί η διαφάνεια, ο έλεγχος και ο εξορθολογισμός των δαπανών, με την ενσωμάτωση στο ηλεκτρονικό σύστημα διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων.

Στο εγχείρημα αυτό αναμένεται να συνδράμουν ακόμη ο ΕΟΦ, ο ΙΦΕΤ και η ΕΣΔΥ.

Όμως η προσπάθεια δεν θα είναι μόνο λογιστική αλλά θα έχει και ερευνητικό βάθος, καθώς σκοπεύουμε, όπως σημειώνει ο γ.γ., να πραγματοποιούνται έρευνες και επιδημιολογικοί έλεγχοι, παράλληλα με τον εξορθολογισμό, αφού στην προσπάθεια θα συμμετέχει και η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Απώτερος στόχος της προσπάθειας είναι να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τον παραγωγικό ιστό της χώρας, κάτι που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος και το στερηθήκαμε τα τελευταία χρόνια, καθώς απαξιώθηκαν πολλοί κρίσιμοι τομείς, μεταξύ των οποίων η Υγεία και η Φαρμακοβιομηχανία.

Για το λόγο αυτό, στην Επιτροπή αναμένεται να συμμετάσχουν όλα τα στελέχη που ασχολούνται με την Πληροφορική στους παραπάνω Οργανισμούς, καθώς κρίνεται κάτι παραπάνω από αναγκαία η συμμετοχή τους.

Ήδη εχθες, ο κ. Μπασκόζος συμμετείχε μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό σε σύσκεψη για το θέμα αυτό, στην οποία παρόντες ήταν οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Οι συνολικές καθαρές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 30% το 2023






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος