Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έρευνα για την αγορά γυαλιών στα φαρμακεία

25/6/2024 8:41:22 μμ
Υποχρεωμένοι οι φαρμακοποιοί να συμμετάσχουν, σημειώνει η Σ. Αγγέλου, νομική σύμβουλος του Φ.Σ. Αττικής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Φαρμακεία της Αττικής δέχτηκαν αίτημα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την παροχή πληροφοριών σχετικά με την αγορά οπτικών ειδών (γυαλιών ηλίου και οράσεως). Συγκεκριμένα η υπηρεσία καλεί φαρμακοποιούς να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο, στο οποίο περιλαμβάνεται και ερώτημα για τον συνολικό κύκλο αγορών των τελευταίων ετών των φαρμακείων που έγειρε ανησυχίες για τη νομιμότητα της διαδικασίας. 


Όπως σημειώνει η νομική σύμβουλος του Φ.Σ. Αττικής, Σοφία Αγγέλου, που της ζητήθηκε να τοποθετηθεί σχετικά, το αίτημα είναι νόμιμο και οι επιχειρήσεις φαρμακείων που το έλαβαν «υποχρεούνται σε άμεση, πλήρη και ακριβή παροχή των πληροφοριών που ζητούνται».


Η ίδια καθησυχάζει ότι η έρευνα δεν στρέφεται εναντίον των φαρμακείων, αλλά αφορά την πιθανή παραβίαση των κανόνων του ελεύθερου ανταγωνισμού από εταιρεία ή εταιρείες που εμπλέκονται με την αγορά γυαλιών, όπως έχει ερευνηθεί και εντατικά στο παρελθόν με τον όμιλο Luxottica. 


Επίσης διευκρινίζει: «Η ερώτηση για τον συνολικό κύκλο αγορών των τελευταίων ετών θα έχει σκοπό να διαπιστώσουν αν αυτός τον οποίο αφορά η έρευνα "πουλά" σε "μεγάλα" ή "μικρά" φαρμακεία και άρα να προσδιορίσουν την αγορά/τιμές και καταστήματα που κινείται ή αν κάποιο φαρμακείο συνεργάζεται άμεσα με αυτόν με κάποιο τρόπο (π.χ. πουλάει αποκλειστικά σκελετούς μόνο μίας εταιρείας που ερευνάται για παραβίαση του ελεύθερου ανταγωνισμού)».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις
Σύμφωνα με έρευνα του Fortune και της KPMG






Σχετικά άρθρα

Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας;
Η Strategy-Nest λέει "ναι" χωρίς 2η σκέψη!
Βουλγαρία: Αύξηση της χρηματοδότησης των φαρμακείων αποφάσισε η κυβέρνηση
Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις
Το πρώτο κινητό φαρμακείο θέτει σε λειτουργία το πανεπιστήμιο Yale
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς