Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Επιστολή Αλέξανδρου Τσαπέκου, αντιπροσώπου ΦΣ Ροδόπης στον ΠΦΣ

10/8/2015 11:25:17 πμ
Μου κακοφαίνεται πολύ που...
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος




"Ενώ η συμφωνία της Κυβέρνησης και των Δανειστών δρομολογήθηκε, καλώς ή κακώς- θα το δείξει η ιστορία, και με την Ελλάδα να τρώει .....τα παιδιά της , εγώ συνεχίζω και δίνω ανοχή σε εκείνους που θέλουν να μου κλέψουν και το λιγοστό ψωμί που μου απόμεινε από τους προηγούμενους. Και να το δώσουν, χωρίς κανένα δημοσιονομικό όφελος, ξεκάθαρα στους ισχυρούς!!!

........ενώ δεν άκουσα καθόλου και αψήφησα τις σειρήνες για κουρέματα και για ανώμαλη μετάβαση στη δραχμή και συνέχισα να βάζω πλάτη στο σύστημα, σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά περίοδο, και να δίνω φάρμακα στους ασφαλισμένους και να χτίζω μεγαλύτερα οφειλόμενα ποσά στον ΕΟΠΥΥ, αυτό το ίδιο το σύστημα με τη συναίνεση της Κυβέρνησης έρχεται και δίνει το επάγγελμά μου σε άλλα χέρια!

Μου κακοφαίνεται ....

........ που μέχρι και σήμερα δεν θέλουν να το ''καταλάβουν'' οι αρμόδιοι της Κυβέρνησης και συνεχίζουν να λένε καθυστερημένα και ψευδώς ότι ''θα πληρωθούν οι φαρμακοποιοί'' ενώ η αλήθεια είναι ότι πληρώνεται η αξία των φαρμάκων των Ελλήνων πολιτών. Για να τα δώσουμε εμείς στη συνέχεια στους προμηθευτές μας.

........ που μιλάνε , και πολύ σωστά , για την αναγκαιότητα πρώτης προτεραιότητας πληρωμής των συντάξεων και των μισθών , αλλά κάνουν ότι αγνοούν ότι το πρώτο πράγμα για έναν συνταξιούχο, πριν και από τη σύνταξη,είναι να έχει τα φάρμακά του, τα οποία εμείς του τα πιστώνουμε.

....... που ανεχόμαστε να σηκώνουμε μόνο εμείς οι φαρμακοποιοί και οι αποθήκες το σταυρό των καθυστερήσεων του ΕΟΠΥΥ, ενώ γνωρίζουν όλοι πολύ καλά ότι μας αναλογεί μόνο το 15% μεικτά στην αξία του φαρμάκου, ενώ σ' αυτή ''την πλάτη'' είναι απόντες εκείνοι που ελέγχουν το 70%.

Μου κακοφαίνεται ....

........ που πρώτοι από όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες χρόνια τώρα είμαστε αυτοί που ποτέ δεν φοροδιαφύγαμε και πάντα πληρώναμε , και το λένε και οι ίδιοι οι κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών, την ώρα που σήμερα οι οφειλέτες στο Δημόσιο χρωστάνε περί τα 77 δις συν τα άλλα, ( αλήθεια πόσα ; ) που έχουν διαφύγει δια παντός!!!

........ που τα δανεικά φάρμακα, τα οποία δώσαμε στους αδύναμους οικονομικά ασφαλισμένους ή σε κείνους που αργούσε το ραντεβού τους δεν τα έδωσε κανένας επαγγελματικός κλάδος ........ που με την επιστημονική μας ευσυνειδησία αλλά και με την επαγγελματική μας αθωότητα δίναμε απλόχερα απλήρωτες υπηρεσίες υγείας, νύχτα - μέρα στους ασθενείς μας , στηρίζοντας όλα τα χρόνια και με αυτόν τον τρόπο τη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και όλα τα κενά της, και όμως τώρα εισπράττω την εξαθλίωση και την αποβολή

Μου κακοφαίνεται ....

........ που ως Πολιτεία, και παρά το νομικό οπλοστάσιο που έχουμε (βλ. γνωμοδότηση Δημητρέλλου) , σύμφωνα με το οποίο εμείς αποφασίζουμε για τη δομή μας στα ζητήματα υγείας, δέχονται και είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν απαράδεκτες διατάξεις στο ιδιοκτησιακό, που ακόμα και οι ίδιοι οι Γερμανοί (με το 1/10 αναλογικά των δικών μας φαρμακείων) δεν τα εφαρμόζουν στη χώρα τους και δεν δίνουν τα φαρμακεία σε ιδιώτες μη φαρμακοποιούς.

....... Ότι ενώ οι Δανειστές και η Κυβέρνηση κινούνται και συζητούν επάνω στη βασική θεωρία που λέει ότι ''αυτός που χρωστάει πληρώνει το χρέος του και μάλιστα με μεγάλο κόστος αν καθυστερήσει για εμάς δεν ισχύει το ίδιο και παραμένουμε συνεχώς πιεσμένοι ανίσχυροι ανάμεσα στους απαιτητικούς προμηθευτές μας και στον καθυστερημένο και ''ανύπαρκτο'' ΕΟΠΥΥ

...... ενώ μιλούσαν για ειδική μεταχείριση στα θέματα της υγείας και ειδικά του φαρμάκου και παρά ταύτα όμως τράβηξαν τις πληρωμές μας ακόμη μακρύτερα, σήμερα συνεχίζω να τους στηρίζω μη κάνοντας τίποτα για μένα και τον κλάδο μου

Μου κακοφαίνεται .... και θυμώνω


....... που ενώ παλιά στη πρώτη στραβοτιμονιά, και ήταν πολλές είναι αλήθεια στο παρελθόν, διακόπταμε πιστώσεις, κλείναμε τα φαρμακεία, κάναμε πορείες, συγκεντρώσεις έξω από τα Υπουργεία, σήμερα καθόμαστε απαθείς και περιμένουμε ........το τέλος μας
.........που δεν κάναμε, ως κλάδος, όλα εκείνα που θα έπρεπε, για να μη παρακαλάμε σήμερα για κανένα προστατευτισμό.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έχει στη διάθεσή του φάρμακα, συνταγές και αρχεία του προηγούμενου αιώνα
Το βραβείο δόθηκε στο πλαίσιο του 14ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού management






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση