Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Επί ποδός οι φαρμακοποιοί για να προλάβουν τα χειρότερα!

22/7/2015 10:19:09 πμ
Σε αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις βρίσκεται ο κ. Λουράντος και τα μέλη του Δ.Σ. για να συζητήσουν τα θέματα του κλάδου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων του Π.Φ.Σ. με τον επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων των Θεσμών κ. Ντέκλαν Κοστέλο (δείτε εδώ σχετικά), ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Λουράντος μαζί με μέλη του Δ.Σ. συναντήθηκε και με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να συζητήσουν τα μέτρα που θα ψηφισθούν σε λίγες εβδομάδες στην Βουλή, ιδιαίτερα το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τα Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ.


Ο κ. Λουράντος εξέθεσε στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή τι ειπώθηκε μεταξύ του ιδίου και του κ. Ντέκλαν Κοστέλο. Εξήγησε -όπως έκανε και στον κ. Κοστέλο- ότι η είσοδος των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για τον κλάδο και θα αποδειχθεί -όπως έγινε σε πολλές χώρες της Ευρώπης- επικίνδυνο, αφού τα περισσότερα φάρμακα στο εξωτερικό γύρισαν τελικά πίσω στα φαρμακεία. Ο υπουργός τάχθηκε στο πλευρό των φαρμακοποιών, δηλώνοντας πως θα εργαστεί άοκνα προκειμένου να προστατευθεί ο κλάδος.


Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. έχει ζητήσει συνάντηση και με τον πρόεδρο της Ν. Δημοκρατίας κ. Ε. Μεϊμαράκη προκειμένου να διατυπώσει το αίτημα όλου του κλάδου να μην επιβληθούν μονοπώλια στην Ελλάδα, τα οποία μόνο επικίνδυνα μπορούν να αποδειχθούν για τους εργαζόμενους και την οικονομία.


Τέλος, ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. αναμένεται να επισκεφθεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες τον Ευρωπαίο Επίτροπο Υγείας, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα θέματα που αφορούν τον κλάδο αλλά και για την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα μας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που αυξάνονται






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος