Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Επένδυση εκατομμυρίων ευρώ από κινέζικη φαρμακευτική στην Ελλάδα

23/10/2013 11:07:57 πμ
Θα συνεργαστεί με την εταιρεία Σellas για την ανάπτυξη δύο πρωτοποριακών θεραπειών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν το μεσημέρι η κινεζική εταιρεία Fochon Pharma, μέλος της κινεζικής Fosun Pharma, με τη Σellas Life Science Group για τη διενέργεια κλινικών ερευνών που αφορούν στην ανάπτυξη δύο καινοτόμων θεραπειών για το διαβήτη τύπου 2 και τον καρκίνο του πνεύμονα, ασθένειες που κοστίζουν παγκοσμίως περισσότερα από 50 δισ. ευρώ.


Τις νέες θεραπείες έχει ανακαλύψει η κινεζική εταιρεία και τα παγκόσμια δικαιώματα τα εκχωρεί στην εταιρεία Σellas προκειμένου να αναπτύξει και να διεξάγει κλινικές μελέτες διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα. Με τη συμφωνία αυτή η Fochon Pharma παραχωρεί τα παγκόσμια -πλην της Κίνας- δικαιώματα για την εμπορική διάθεση, πώληση και διανομή των δύο καινοτόμων μορίων για τις δύο ασθένειες.


Η Σellas θα προχωρήσει σε μια σημαντική επένδυση έως και 400 εκατομμυρίων ευρώ για την κλινική ανάπτυξη των δύο φαρμάκων και,-πως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρείας δρ 'Αγγελος Στεργίου, οι θεραπείες αυτές θα είναι διαθέσιμες σε πέντε χρόνια από σήμερα.


Η συμφωνία των δύο εταιρειών επισφραγίστηκε παρουσία του πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Ο πρόεδρος της Fosun Pharma τόνισε ότι "Η Κίνα βλέπει στην Ελλάδα μια προοπτική για περαιτέρω ανάπτυξη. Θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε αυτά τα φάρμακα στην αγορά το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να περιορίσουμε τον πόνο των ασθενών και να σώσουμε περισσότερες ζωές".

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο πανεπιστημιακής μελέτης με την υποστήριξη της Eli Lilly
Επενδύει περίπου 2 δισ. δολάρια






Σχετικά άρθρα

Νέος όμιλος στην ελληνική φαρμακευτική αγορά
Θα δημιουργηθεί μετά την εξαγορά της Innovis Pharma από τη PharmaPath
Pfizer: Νέα συμφωνία για την απόκτηση φαρμάκου GLP-1
Επενδύει περίπου 2 δισ. δολάρια
ΣΥ.ΦΑ. Θράκης: Ουσιαστικές δράσεις ΕΚΕ
Προς την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας-Κομοτηνής και στον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρίες «'Αγιοι Θεόδωροι»