Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


ΕΠΕ: Αναθεωρημένες Οδηγίες για το Σύνδρομο Long Post Covid

3/3/2022 11:45:48 μμ
Διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία ανακοινώνει αναθεωρημένες οδηγίες για να βοηθήσει τους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων στη διάγνωση αλλά και τη διαχείριση του «συνδρόμου Long Post COVID». Επίσης ενημερώνει τους ασθενείς -οι οποίοι νόσησαν από COVID-19 και παρουσιάζουν συμπτώματα ή σημεία πιθανών μακροχρόνιων επιπλοκών της νόσου (Long Covid) ή έχουν απορίες και ερωτήσεις για την αποθεραπεία τους- ότι μπορούν να απευθύνονται στους ιδιώτες πνευμονολόγους της περιοχής τους. 

Οι αναθεωρημένες οδηγίες είναι το αποτέλεσμα ανταλλαγής εμπειριών και απόψεων των μελών της ΕΠΕ με ειδικούς από διεθνείς οργανισμούς, όπως το NICE1 και το CDC2 και αξιοποίησης παρόμοιων οδηγιών που έχουν δημοσιευτεί από διαφορετικές ερευνητικές ομάδες.

Σημειώνεται πως ο όρος «σύνδρομο Long COVID» περιλαμβάνει τα συμπτώματα αλλά και τις επιπλοκές (όψιμες ή μακροχρόνιες) που εμμένουν ή εμφανίζονται 4 εβδομάδες μετά τη λοίμωξη με SARS-COV-2. Για να διαβάσετε αναλυτικά τις αναθεωρημένες Οδηγίες της ΕΠΕ πατήστε εδώ. 

Για όσους επιθυμούν να απευθυνθούν στις δημόσιες δομές υγείας, δίνεται κατάλογος των Πνευμονολογικών Ιατρείων Post Covid σε όλη την Ελλάδα εδώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Medicines for Europe, A. van der Hoven
Γράφει ο Δρ Ανδρέας Μελιδώνης, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Συντονιστής Διευθυντής Διαβητολογικού - Καρδιομεταβολικού Κέντρου, Metropolitan Hospital






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics
FDA: Έγκριση σε νέα θεραπεία για την ατοπική δερματίτιδα
To roflumilast αποδείχθηκε αποτελεσματικό τόσο στην εμφάνιση του δέρματος όσο και στην ανακούφιση από τον κνησμό