Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΕΟΦ: Στον αέρα οι άδειες κυκλοφορίας 19 φαρμάκων στην Ελλάδα

4/7/2024 10:12:15 μμ
Θα εξεταστούν από το Επιστημονικό Συμβούλιο Εγκρίσεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αναστέλλονται -με εκτελεστική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- οι άδειες κυκλοφορίας των φαρμάκων, τα οποία εγκρίθηκαν με βάση μελέτες βιοϊσοδυναμίας που διενεργήθηκαν στον οργανισμό έρευνας (CRO) Synapse Labs Pvt., με έδρα την Ινδία. Πρόκειται για απόφαση μετά από επιθεώρηση στην εταιρεία, από όπου διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούσε τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ από την εν λόγω απόφαση επηρεάζονται στην Ελλάδα 34 φαρμακευτικά προϊόντα. Εξ αυτών εξαιρούνται από ενέργειες αναστολής 6 προϊόντα για τα οποία έχουν υποβληθεί νέες μελέτες βιοϊσοδυναμίας με θετική έκβαση και άλλα 9 προϊόντα τα οποία βρίσκονται σε φάση αξιολόγησης και δεν είναι προς το παρόν εγκεκριμένα. Επισημαίνεται ότι από τα υπόλοιπα 19 φάρμακα, 10 προϊόντα δεν κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά αν και έχουν άδεια κυκλοφορίας.


Ο ΕΟΦ συμπληρώνει ότι η αναστολή άδειας κυκλοφορίας, τόσο των 9 προϊόντων που κυκλοφορούν όσο και των 10 προϊόντων που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα, θα εξεταστεί από το Επιστημονικό Συμβούλιο Εγκρίσεων του οργανισμού, το οποίο θα λάβει υπόψη αν για κάποια προϊόντα έχουν υποβληθεί νέα δεδομένα βιοϊσοδυναμίας και αν κάποια κρίνονται ως «κρίσιμα» για την ελληνική αγορά. Αυτό θα δώσει «περίοδο χάριτος» 2 ετών ώστε οι εταιρείες να υποβάλλουν νέες μελέτες βιοϊσοδυναμίας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η τοποθέτηση της ΟΣΦΕ για την κόντρα των τελευταίων ημερών
Στο πλαίσιο της υπάρχουσας συνεργασίας τους






Σχετικά άρθρα

Για συντεχνιακούς... εμβολιασμούς στα φαρμακεία μιλά η Ένωση Παθολόγων
Τι τους ανταπαντά ο Απόστολος Βαλτάς μέσω του f.daily
ΑΡΕΤΑΙΟΣ: Επιτυχημένο το σεμινάριο για τον δια βίου εμβολιασμό
Με τη συμμετοχή περίπου 600 φαρμακοποιών
Φ.Σ. Τρικάλων: Πειθαρχικό για όσους παραβιάζουν το νυχτερινό ωράριο
Θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι από την Περιφέρεια
ΑΑΔΕ: Δίνει παράταση στη διασύνδεση POS – ERP έως τις 29 Νοεμβρίου
Μόνο στις περιπτώσεις αποδεδειγμένης τεχνικής αδυναμίας