Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Ενισχύει τη θέση της στο φαρμακείο η μαστίχα

29/5/2017 11:08:12 πμ
Απώτερος στόχος η δημιουργία καινοτόμων φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε επενδυτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ στοχεύει να ενταχθεί η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, ώστε, σε συνεργασία με φαρμακευτικές εταιρείες, να προχωρήσει την έρευνα σε καινοτόμα φάρμακα και λειτουργικά τρόφιμα. Στόχος, ως το τέλος του 2020, η μαστίχα να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο στη φαρμακευτική αγορά.


Η φετινή σοδειά μαστίχας υπολογίζεται στους 153 τόνους, μετά την περσινή φωτιά, που προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές τόσο στην παραγωγή όσο και στο πάγιο κεφάλαιο.


Η ζημιά της φετινής σεζόν μειώθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο, μόνο και μόνο γιατί μπήκαν στο παιχνίδι νέοι καλλιεργητές, που έσωσαν στην κυριολεξία την παρτίδα την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα από 6,7 τόνους που υπολογίζονταν αρχικά οι απώλειες σε σχέση με την περυσινή παραγωγή (155 τόνοι), να περιοριστούν τελικά σε μόνο 2 τόνους.


Στα 15,3 εκατ. ο τζίρος

Ήδη, τη διανομή της κάψουλας για το φαρμακείο έχει αναλάβει η «Ίασις», ωστόσο, μέσα στο ερχόμενο τρίμηνο, θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα, καθώς είναι σε εξέλιξη έρευνα για τη χοληστερίνη και τον διαβήτη, με στόχο να γίνει ολοκληρωμένος φάκελος για τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκου και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με τζίρο κοντά στα 15,3 εκατομμύρια ευρώ και μικρό τραπεζικό δανεισμό, η ΕΑΣ Χίου οριοθετεί τα επόμενα βήματά της και ήδη έχει συγκροτηθεί φάκελος προς την Περιφέρεια Αιγαίου, για χρηματοδότηση μέσω του νέου ΕΣΠΑ.


Συζητήσεις υπάρχουν με φαρμακευτικές εταιρείες, ώστε να υλοποιηθεί το Κέντρο Έρευνας στην Καλλιμασιά και προς το παρόν είναι σε εξέλιξη προσπάθεια για φυτώριο με ταυτοποιημένο υλικό, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ώστε οι παραγωγοί να μη χάνουν χρόνο και παραγωγή. Κι αυτό διότι, αν δεν υπάρχει πιστοποιημένο υλικό από το φυτώριο, υπάρχει ο κίνδυνος για μεγάλη απώλεια της παραγωγής, έως και 70%, για έναν νέο παραγωγό, που θέλει να ξεκινήσει. Πολύ περισσότερο που ένα μαστιχόδενδρο κάνει 7 έως 10 χρόνια για να δώσει καλή παραγωγή, η οποία κυμαίνεται από 125 έως 250 γραμμάρια, ανάλογα με το έδαφος κι εφόσον ευνοήσουν οι κλιματολογικές συνθήκες.


Πηγή: www.ypaithros.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Ρόμπερτ Κέννεντυ Jr έχει εκφράσει ξεκάθαρα αυτήν την πρόθεσή του
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Deloitte και της Fitch Ratings






Σχετικά άρθρα

ΒΙΑΝΕΞ και ΒΙΑΝ στις 200 μεγαλύτερες εταιρείες της Ελλάδας
Στον θεσμό «Diamonds Of The Greek Economy»
Food Drive της ΠΕΦ και Μαζί για το Παιδί
Φέτος στηρίζουν 15 φορείς παιδικής προστασίας πανελλαδικά
ELPEN: Μια ακόμα παγκόσμια διάκριση για την ομάδα iGEM Πάτρας
Γεμίζει περηφάνια την εταιρεία που την υποστήριξε ενεργά