Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


EMA: Λήψη μέτρων κατά της ευλογιάς των πιθήκων

29/7/2022 3:39:27 μμ
Στο πλαίσιο του νέου του ρόλου κατά τη διάρκεια κρίσεων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΕΜΑ ξεκίνησε μια σειρά από δράσεις προκειμένου να ανταποκριθεί στην εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων. Πρόκειται για την πρώτη «έκτακτη ανάγκη» (όπως τη χαρακτήρισε πρόσφατα ο ΠΟΥ) που αναλαμβάνει να διαχειριστεί ο ΕΜΑ, μετά την επέκταση του ρόλου του απέναντι σε υγειονομικές κρίσεις.


Εκτός από την έγκριση του εμβολίου Imvanex για τη νόσο, ο ΕΜΑ θα συντάξει τώρα μια λίστα κρίσιμων φαρμάκων που συνδέονται με τη ευλογιά των πιθήκων, καλώντας τις υπεύθυνες εταιρείες αυτών να τον ενημερώνουν τακτικά για την προσφορά και τη ζήτηση, τα διαθέσιμα στοκ και τον κίνδυνο ελλείψεών τους. Τις εκτιμήσεις για τη ζήτηση των φαρμάκων θα ζητά ο ΕΜΑ και από τα κράτη-μέλη.


Επιπλέον ειδική Task Force θα αναλάβει την παροχή επιστημονικών συμβουλών, την ανασκόπηση δεδομένων για πιθανά χρήσιμα φάρμακα, αλλά και τη συμβουλευτική και το συντονισμό ανεξάρτητων μελετών παρακολούθησης σχετικά με τη χρήση, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους.


Σημειώνεται ότι η εν λόγω Task Force ήδη έχει παρέμβει στη διεξαγωγή μεγάλων πολυεθνικών δοκιμών στην ΕΕ για το εμβόλιο Imvanex και για το αντι-ιικό φάρμακο tecovirimat που έχει λάβει έγκριση για τη νόσο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics
FDA: Έγκριση σε νέα θεραπεία για την ατοπική δερματίτιδα
To roflumilast αποδείχθηκε αποτελεσματικό τόσο στην εμφάνιση του δέρματος όσο και στην ανακούφιση από τον κνησμό