Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ελλείψεις φαρμάκων: Χειρότερο το πρόβλημα το 2024 έναντι του 2023

14/5/2024 1:06:13 πμ
Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε φαρμακεία της Αγγλίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Επιδεινώνεται η κατάσταση με τις ελλείψεις φαρμάκων στην Αγγλία, όπως δείχνει δημοσκόπηση σε 2000 εργαζομένους σε φαρμακεία από τον σύλλογο Community Pharmacy England. 


Το 99% δήλωσε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα στην προμήθεια φαρμάκων κάθε εβδομάδα, ενώ το 72% καθημερινά, και το 94% ότι σπατάλησε πολύ περισσότερο χρόνο για τον εντοπισμό φαρμάκων το 2024 σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Το πρόβλημα εκτός του ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών, οδηγεί και σε επιθετικές συμπεριφορές, με το 84% να έχει βιώσει τέτοια περιστατικά. 


Οι ελλείψεις αφορούν όλες τις κατηγορίες θεραπειών, σχολιάζουν οι ειδικοί στο Pharmaceutical Journal, με τους φαρμακοποιούς να ζητούν μεγαλύτερη ευελιξία στην εξεύρεση λύσεων (π.χ. αντικατάσταση θεραπείας) σε συνεργασία με τους ασθενείς. Η κυβέρνηση πάντως από την πλευρά της απαντά ότι δεν πρόκειται για πρόβλημα μόνο της χώρας και ότι στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές.

Κίνητρα σε γιατρούς & εταιρείες γενοσήμων σχεδιάζουν οι ΗΠΑ

Πρόταση για ένα νέο εθελοντικό πρόγραμμα Medicare που θα εξασφαλίζει την πιο βιώσιμη προμήθεια των βασικών φαρμάκων κατατέθηκε στις ΗΠΑ από την Επιτροπή Οικονομικών της Γερουσίας. Σύμφωνα με το Health Daily, το πρόγραμμα, εφόσον θεσμοθετηθεί, θα προσφέρει χρηματικά κίνητρα στα νοσοκομεία και τους γιατρούς που θα συμμορφώνονται με νέες απαιτήσεις για την αντιμετώπιση παραγόντων που επηρεάζουν τις τρέχουσες ελλείψεις φαρμάκων. Επίσης προβλέπει συμβάσεις για μεγαλύτερο όγκο αγορών με τις εταιρείες παραγωγής των γενοσήμων που βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο έλλειψης, καθώς και συμβάσεις έκτακτης ανάγκης με εναλλακτικούς προμηθευτές.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα






Σχετικά άρθρα

Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας;
Η Strategy-Nest λέει "ναι" χωρίς 2η σκέψη!
Βουλγαρία: Αύξηση της χρηματοδότησης των φαρμακείων αποφάσισε η κυβέρνηση
Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις
Το πρώτο κινητό φαρμακείο θέτει σε λειτουργία το πανεπιστήμιο Yale
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς