Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ελεγκτές ξετινάζουν τα φαρμακεία της Ρόδου

31/1/2014 10:27:54 πμ
Η ιστορία με τις πλαστές συνταγές ναρκωτικών χαπιών έχει αναστατώσει τη πόλη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου αναφορικά με την υπόθεση των πλαστογραφημένων συνταγών για ναρκωτικά χάπια που εκτελέστηκαν σε φαρμακεία της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και σε άλλα φαρμακεία στην πόλη της Ρόδου, χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχουν εντοπιστεί πλαστογραφημένες συνταγές.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ενώ χθες ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρόδου Νίκος Φουτούλης συνοδευόμενος από τον ταμία Γιώργο Παυλίδη επισκέφθηκαν τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνο Μπούτσικο για το ίδιο θέμα.

Συγκεκριμένα ο κ. Φουτούλης ζήτησε την παρέμβαση του κ. Εισαγγελέα ώστε κατά τους ελέγχους και εφόσον κατασχεθούν συνταγές τότε να υπάρχει ένα αντίγραφο της κατάσχεσης αυτών το οποίο θα κρατούν οι φαρμακοποιοί για αντιπαραβολή.

Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών ζήτησε επίσης να είναι έστω ένα μέλος του συλλόγου παρών όταν γίνονται οι έλεγχοι, ωστόσο κάτι τέτοιο διευκρινίστηκε πως δεν επιτρέπεται βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Φουτούλης ξεκαθάρισε στον εισαγγελικό λειτουργό πως ο σύλλογος τους τάσσεται υπέρ των ελέγχων όμως θα πρέπει να τηρούνται και οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Υπενθυμίζεται πως αφορμή για να γίνουν οι έλεγχοι αυτοί, αποτέλεσε η υπόθεση που εξιχνιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από αστυνομικούς της Δίωξης και στην οποία βρέθηκαν κατηγορούμενοι τρεις φαρμακοποιοί της περιοχής μας, στους οποίους ο 50χρονος πρώην ιατρικός επισκέπτης (ο οποίος έχει προφυλακιστεί) και ο 31χρονος Βούλγαρος συγκατηγορούμενος του εκτέλεσαν 337 πλαστογραφημένες συνταγές ναρκωτικών χαπιών.

ΠΗΓΗ· RODIAKI.GR
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση