Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Έγκριση πήρε νέα στοχευμένη θεραπεία για τη λεμφοκυτταρική λευχαιμία

14/4/2016 10:31:47 πμ
Η Abbvie και η Roche Holding AG ανέπτυξαν το φάρμακο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Την κανονιστική έγκριση των αρχών των  ΗΠΑ έλαβε η φαρμακευτική εταιρεία Abbvie Inc, για ένα νέο φάρμακο που αφορά στη θεραπεία ασθενών οι οποίοι πάσχουν από μια σπάνια μορφή χρόνιας λεμφοκυτταρικής λευχαιμίας, ενός είδους καρκίνου του αίματος που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα επιθετικός

Συγκεκριμένα, η δραστική ουσία venetoclax εγκρίθηκε για ασθενείς με γενετική μετάλλαξη, γνωστή ως διαγραφή του γονιδίου 17ρ, η οποία αποτελεί μια ιδιαίτερα επιθετική μορφή  λευχαιμίας.  Οι ασθενείς επιβιώνουν, κατά μέσο όρο, λιγότερο από τρία χρόνια μετά τη διάγνωση της νόσου.

Η Abbvie ανέπτυξε το φάρμακο σε συνεργασία με τη Roche Holding AG. Θα διατίθεται στην αγορά και από τις δύο εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες με την επωνυμία Venclexta, ενώ η Abbvie αναλαμβάνει τα εμπορικά δικαιώματα εκτός των ΗΠΑ.

Η έγκριση ήρθε πολύ νωρίτερα του προγραμματισμένου από τον FDA, έχοντας ήδη στο παρελθόν χαρακτηρίσει τη θεραπεία ως «επαναστατική».

«Οι ασθενείς έχουν πλέον μια νέα στοχευμένη θεραπεία που αναστέλλει μια πρωτεΐνη που διατηρεί ζωντανά τα καρκινικά κύτταρα» όπως επισημαίνει ο Δρ Ρίτσαρντ Πάζντουρ, διευθυντής του τμήματος ογκολογίας του FDA.

Πηγή: Reuters και virus.com.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υλοποιώντας δράσεις υπέρ του περιβάλλοντος και της κοινωνίας






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics