Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Εγκρίθηκε νέα θεραπεία για το άσθμα και τη ΧΑΠ

20/2/2014 10:08:50 πμ
Το Relvar Ellipta της GSK και Theravance έλαβε άδεια κυκλοφορίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

'Αδεια κυκλοφορίας για το Relvar - Ellipta χορήγησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως ανακοίνωσαν η GlaxoSmithKline plc (GSK) και η Theravance. Το φάρμακο έχει λάβει πλέον άδεια σε 31 ευρωπαϊκές χώρες για το άσθμα και τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Πρόκειται για συνδυασμό του εισπνεόμενου κορτικοστεροειδούς (ICS) φουροϊκή φλουτικαζόνη «FF» και του β2-αγωνιστή μακράς δράσης (LABA) βιλαντερόλη «VI» (FF/VI). Δύο από τις δόσεις του FF/VI έχουν λάβει άδεια για την αντιμετώπιση του άσθματος (92/22mcg και 184/22mcg) και μία δόση έχει λάβει άδεια για την αντιμετώπιση της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ) (92/22mcg). Και οι δύο δόσεις θα χορηγούνται άπαξ ημερησίως χρησιμοποιώντας τη συσκευή Ellipta, μια νέα εισπνευστική συσκευή ξηράς κόνεως (DPI).

Ο Darrell Baker, αντιπρόεδρος και διευθυντής του Τομέα Αναπνευστικών Νοσημάτων της GSK, δήλωσε σχετικά: «Για πολλά χρόνια η GSK έχει εστιάσει στην ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου νέων θεραπειών για ασθενείς με άσθμα και ΧΑΠ σε όλο τον κόσμο. Νιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση που το Relvar Ellipta έλαβε άδεια κυκλοφορίας, κάτι που σημαίνει ότι οι επαγγελματίες του κλάδου της υγείας σε όλη την Ευρώπη θα έχουν την επιλογή να συνταγογραφήσουν ένα ICS/LABA που προσφέρει 24ωρη αποτελεσματικότητα, με μία δόση άπαξ ημερησίως, μέσω της νέας μας εισπνευστικής συσκευής Ellipta».

«Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό επίτευγμα, καθώς και μια απόδειξη της επιτυχούς μας συνεργασίας με την GSK, όσον αφορά στη νόσο του αναπνευστικού συστήματος» σχολίασε ο Rick E. Winningham, διευθύνων σύμβουλος της Theravance. «Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά που ένας ακόμη σημαντικός ρυθμιστικός φορέας χορήγησε άδεια κυκλοφορίας για το Relvar Ellipta για την αντιμετώπιση του ?σθματος και της ΧΑΠ και περιμένουμε να δούμε τα οφέλη από αυτήν την άπαξ ημερησίως χορηγούμενη και αποτελεσματική θεραπευτική επιλογή για τους εν λόγω πληθυσμούς ασθενών».

 

Ως μέρος της αξιολόγησής του, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξέτασε τα αποτελέσματα 10 κλινικών μελετών σε 7.783 ασθενείς με ΧΑΠ και 16 μελετών σε 9.326 ασθενείς με άσθμα.

 

Στην Ευρώπη, οι δόσεις FF/VI των 92/22mcg και 184/22mcg ορίζονται ως οι χορηγούμενες δόσεις (που εκπέμπονται από τη συσκευή εισπνοής). Η χαμηλότερη δόση αντιστοιχεί σε 100/25mcg προ-χορηγούμενης δόσης (την οποία περιέχει η συσκευή εισπνοής) και η υψηλότερη δόση αντιστοιχεί σε 200/25mcg προ-χορηγούμενης δόσης.

 

Πηγή: iatronet.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για να υποστηρίξει επιχειρήσεις να κυκλοφορήσουν τα καινοτόμα προϊόντα τους
Γράφει ο Θ.Κ. Κωνσταντινίδης, Ειδικός Ιατρός Εργασίας και Περιβάλλοντος, Καθηγητής Τμ. Ιατρικής ΔΠΘ, Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Υγείας ΔΠΘ






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Οκτώ νέα φάρμακα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη
Μεταξύ αυτών και ένα νέο εμβόλιο κατά της πνευμονίας
4η Φεβρουαρίου: Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου
Κεντρικό μήνυμα για φέτος: «Ενωμένοι από τη μοναδικότητά μας»
Καμπανάκι κινδύνου για τις αζόλες από 5 ευρωπαϊκούς οργανισμούς
Οι μύκητες αποκτούν ανθεκτικότητα
Αυξάνονται οι αναπνευστικές λοιμώξεις
Λόγω γήρανσης, ρύπανσης και κλιματικής αλλαγής