Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Εγκαινιάζονται σήμερα τα γραφεία του ΠΟΥ στην Αθήνα

20/6/2018 12:37:09 μμ
Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μία συμβολική ημέρα –καθώς σήμερα 20 Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων– επέλεξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για να εγκαινιάσει το γραφείο του στην Αθήνα.

Το προσφυγικό άλλωστε, όπως και ζητήματα δημόσιας υγείας, λοιμώδη νοσήματα αλλά και υγιής γήρανση, είναι τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί ιδιαίτερα το γραφείο του ΠΟΥ της Αθήνας. Ένα περιφερειακό γραφείο, το οποίο ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, ευελπιστεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλη την περιοχή των Βαλκανίων, με ενισχυμένο ρόλο. Και φυσικά εάν το πετύχει, τότε κερδισμένη θα είναι και η Ελλάδα εκτός από τον Οργανισμό.


Προς επίρρωσιν όλων των παραπάνω, έχει ιδιαίτερη αξία και συμβολισμό, η συνάντηση του Γενικού Διευθυντή του ΠΟΥ Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus και της Διευθύντριας του Περιφερειακού Γραφείου του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Dr Zsuzsanna Jakab με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγο πριν τα εγκαίνια του Γραφείου που είναι προγραμματισμένα για τις 6 το απόγευμα.


Επικεφαλής του γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα θα είναι η Φινλανδή Dr.Marianna Trias, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι όλες οι προσλήψεις του προσωπικού θα γίνουν από τα στελέχη του ΠΟΥ.

ΠΗΓΗ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από την Ελληνική Ομάδα Εργασίας ΑΜR EDUCare και το ΕΚΠΑ
Στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος L'Oréal for the Future






Σχετικά άρθρα

5ο Διεθνές Συνέδριο για τις Σπάνιες Παθήσεις
Με τη συμμετοχή 60 κορυφαίων ειδικών σε Ελλάδα και Ευρώπη
O Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ στην Hellas Pharm 2025
Ραντεβού στο περίπτερο 28
Sotatercept: Να ενταχθεί στον θεραπευτικό αλγόριθμο της ΠΑΥ
Πρόταση από Έλληνες επιστήμονες