Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Εθνική τραγωδία: 15 εστίες φωτιάς στην Αττική και δεκάδες νεκροί

24/7/2018 10:30:42 πμ
Το σχέδιο αντιμετώπισης της κυβέρνησης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το φως της ημέρας βρίσκει την Ελλάδα αντιμέτωπη με μία από τις χειρότερες τραγωδίες, με τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική να αφήνουν πίσω τους δεκάδες νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες, καμένες περιουσίες και κατεστραμμένες ζωές.


Λίγο πριν από τις 03:00 τα ξημερώματα ήρθε η τραγική επιβεβαίωση από επίσημα χείλη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 20 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τις φονικές πυρκαγιές. Λίγο μετά τις 04:00 το πρωί ανακοινώθηκε ότι μια γυναίκα και τρία παιδιά ανασύρθηκαν νεκροί από τη θάλασσα, προκαλώντας σοκ σε όλη την Ελλάδα και ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους 24.


Οι ειδήσεις της τελευταίας ώρας αναφέρουν ότι, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι νεκροί είναι 49...


Σύμφωνα με προηγούμενη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, 156 είναι οι εγκαυματίες – τραυματίες, από τους οποίους οι 11 παραμένουν διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση. Επίσης υπάρχουν και 16 παιδιά με εγκαύματα και τραύματα, χωρίς όμως να διατρέχει κάποιον κίνδυνο η υγεία τους. 

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Τζανακόπουλου

Ο Δημήτρης Τζακανόπουλος, κατά την έκτακτη ενημέρωση από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι, χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμη την κατάσταση, λέγοντας πως «η Αττική αντιμετωπίζει μία πολύ δύσκολη νύχτα».

«Είχαμε τρία παράλληλα μέτωπα και πάνω από 15 εστίες. […] Ο συνδυασμός των σφοδρών δυτικών ανέμων και των πολλαπλών παράλληλων μετώπων φωτιάς δημιούργησε μία πρωτοφανής σε έκταση και δυσκολία κατάσταση για τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Είχαμε τρία παράλληλα μέτωπα περιμετρικά της Αττικής και πάνω από 15 εστίες πυρκαγιάς που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα, δημιουργώντας πρωτοφανή και ανυπέρβλητο κλοιό».

Σχέδιο αντιμετώπισης

«Πέρα από τις προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς βρίσκεται σε εξέλιξη ένα παράλληλο σχέδιο αντιμετώπισης τις έκτακτης ανάγκης στις ανατολικές ακτές της Αττικής με συντονισμένη προσπάθεια απεγκλωβισμού πολιτών από εννέα σκάφη του Λιμενικού, δύο του Πολεμικού Ναυτικού, μία φρεγάτα και ένα αρματαγωγό, καθώς και δεκάδες ιδιωτικά σκάφη υπό τις οδηγίες του Λιμενικού Σώματος», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν όλες οι διαθέσιμες πτητικές δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ σε ανταπόκριση αιτήματος προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας θα συνδράμουν και αεροσκάφη από την Ισπανία, αλλά και πρόσθετο πεζοπόρο τμήμα 60 ατόμων από την Κύπρο.


Ακόμα, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας να απευθύνει αίτημα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες ανταποκρίθηκαν. «Έτσι, την Τρίτη θα βρίσκεται στον εναέριο χώρο της Αττικής ειδικά εξοπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) που θα παρατηρεί και θα εντοπίζει οποιαδήποτε ύποπτη ενέργεια».

Λιμενικό: Οι πολίτες να καλούν για βοήθεια το «108», όχι τα ΜΜΕ

Το Λιμενικό, με ανακοίνωσή του, καλεί τους πολίτες που χρήζουν βοήθειας, εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ραφήνα, να καλούν στον αριθμό έκτακτης ανάγκης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής «108» και όχι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

 

Πληροφορίες από newsbomb

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Νέα προφορά για τους φαρμακοποιούς της Αττικής από τη VIVA
Ο υπουργός δεσμεύτηκε για τη διαμόρφωση Εθνικού Σχεδίου Δράσης






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics