Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ε.Ο.Φ.: Παράνομη διακίνηση προϊόντων LIBIDUS και LFW

24/8/2011
Η λήψη τους μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) ανακοινώνει ότι τα προϊόντα LIBIDUS και LFW της εταιρείας Biogulf International, τα οποία διακινούνται παράνομα ως συμπληρώματα διατροφής κυρίως μέσω διαδικτύου, περιέχουν φαρμακολογικά δραστική ουσία ανάλογη της sildenafil, όπως προκύπτει από ενημέρωση των ισπανικών αρχών.


Τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται ως φυτικά συμπληρώματα διατροφής για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και, όπως προέκυψε μετά από εργαστηριακή ανάλυση, περιέχουν την ουσία hydroxyl-homo-thiosildenafil, χωρίς σχετική αναφορά στην επισήμανσή τους.


Η δραστική ουσία sildenafil περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό.


Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Ε.Ο.Φ.


Από τον Ε.Ο.Φ. επισημαίνεται και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γράφει η Κατερίνα Μπαρμπαγιάννη MD, MSc, Παθολόγος με εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη, Medical Advisor Φαρμασέρβ-Λίλλυ
Κατέληξαν σε συμφωνία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο






Σχετικά άρθρα

f-anazitisi: Ενσωματώνει το σύστημα ταξινόμησης ATC του Π.Ο.Υ.
Ενισχύει περαιτέρω την επιστημονική εγκυρότητα και τη χρηστικότητά της
Μήνυμα για τις εκλογές του Φ.Σ. Χανίων
Από τον Μ. Κατσαράκη, γ.γ. ΠΦΣ και υποψήφιο πρόεδρο
Iowa: Φαρμακεία αξιοποιούνται για την έγκαιρη διάγνωση καρκίνου του πνεύμονα
Στο πλαίσιο πανεπιστημιακής μελέτης με την υποστήριξη της Eli Lilly
ΠΦΣ: Ηλεκτρονικές οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο «Προλαμβάνω»
Νέο πεδίο στην ειδική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ