Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Δημήτρης Κρεμαστινός: Έφυγε από τη ζωή ένας υπέροχος Έλληνας επιστήμονας

8/5/2020 12:38:50 μμ
Μετά από πολυήμερη μάχη με το κορονοϊό
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά από πολυήμερη μάχη με το κορονοϊό και παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων του ΕΣΥ, «έφυγε» από τη ζωή ο καθηγητής Καρδιολογίας, Δημήτρης Κρεμαστινός.


Ένας γιατρός που ξεχώρισε στην επιστημονική, ακαδημαϊκή και πολιτική του διαδρομή για την ευπρέπεια, το ήθος και την αφοσίωση στις προοδευτικές ιδέες και στην ανάγκη προάσπισης της Δημόσιας Υγείας.


Με το υψηλό ήθος και την εντιμότητα που τον διέκρινε υπηρέτησε την ιατρική επιστήμη, την κοινωνία και την πατρίδα. Με τη συνεπή πορεία του στην πολιτική και την ακέραιη προσωπικότητά του, πρόσφερε τα μέγιστα στον εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ, στη θωράκιση του κύρους και της αξιοπρέπειας του Έλληνα γιατρού και την προστασία του ασθενούς. Ανήλθε όλες τις βαθμίδες της πανεπιστημιακής ιεραρχίας με συνεχές ερευνητικό και διδακτικό έργο επί 35 χρόνια.


Ο ΣΦΕΕ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του πρώην βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, τέως υπουργού Υγείας και Καθηγητή Καρδιολογίας Δημήτρη Κρεμαστινού.

Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Ο. Παπαδημητρίου, σημείωσε πως «η απουσία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην επιστήμη και την πολιτική». Τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του απέστειλε ο Ανδρέας Ξανθός, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - πρώην υπουργός Υγείας ενώ το σύνολο της ιατρικής κοινότητας ανέφερε πως «αποχαιρετά τον άνθρωπο που χάραξε ανεξίτηλα ίχνη ήθους και επιστημοσύνης, ενώ σφράγισε με το επιστημονικό και κοινωνικό του έργο την πορεία της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες».

 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Στο επίκεντρο οι μεταρρυθμίσεις, το RRF, οι επενδύσεις Ε&Α και η φαρμακευτική καινοτομία






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics