Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Δεν θα γίνει ούτε μιας ημέρας απεργία για το ποσοστό κέρδους

7/7/2014 11:28:39 πμ
Οι εκτιμήσεις του 'Α. Γεωργιάδη για τα φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


"Ούτε μία μέρα απεργία", δεν πρόκειται να κάνουν οι φαρμακοποιοί για τη μείωση του ποσοστού κέρδους τους στο 15,7% δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κος Γεωργιάδης την Παρασκευή στις 4 Ιουλίου στο Healthview την προηγούμενη μέρα στης συγκέντρωσης των προέδρων των Φραμακευτικών Συλλόγων της χώρας.

Πάντως οι φαρμακοποιοί δηλώνουν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα και στέλνουν μηνήματα προς την κυβέρνηση προκειμένου να προετοιμασθεί για ένα θερμό καλοκαίρι, αν και η αρχική πρόταση του Κ. Θεοδοσιάδη για 24ωρη απεργία δεν έγινε αποδεκτή.


Ο κος Γεωργιάδης μάλιστα συνεχάρη το νέο υπουργό Υγείας κο Βορίδη για την αριστοτεχνική όπως τη χαρακτήρισε πρόταση που υπέγραψε."Αυτή είναι μία απόφαση που την είχαμε ξεκινήσει εμείς και την πήγε ακόμη καλύτερα ο κος Βορίδης" είπε ο κος Γεωργιάδης στο Healthview, τονίζοντας ακόμη τα εξής:

"Με αυτό τον τρόπο είμαστε συνεπείς ως προς τις μνημονιακές μας υποχρεώσεις, οι ασφαλισμένοι είναι ευτυχείς γιατι θα μειωθούν και άλλο οι τιμές, αλλά και οι φαρμακοποιοί είναι ευχαριστημένοι, αφού πλέον θα πωλούν τα φάρμακα υψηλού κόστους στα φαρμακεία τους. Ο κος Γεωργιάδης υποστήριξε με το να παίρνουν μερίδιο από τα ΦΥΚ, οι φαρμακοποιοί ουσιατικά "ρεφάρουν" την απώλεια από τη μείωση του ποσοστού κέρδους και αυτό οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί το γνωρίζουν πολύ καλά. Για το ποσοστό κέρδους επενέλαβε ο κος Γεωργιάδης, ότι δεν πρόκειται να κατέβουν ούτε μία μέρα σε απεργία,αφού οι εκπρόσωποι του κλάδου καταλαβαίνουν ότι η απόφαση τελικά είναι πολύ ισορροπήμένη.

 Αρκεί, όπως πρόσθεσε ο πρώην υπουργός, "να κινητοποιηθούν οι ίδιοι φαρμακοποιοί για να αυξήσουν τις πωλήσεις των ΦΥΚ και να πάρουν όσο μεγαλύτερη πίτα από το μερίδιο του 700 εκατομμυριών ευρώ που έχουν υπολογισθεί τα φάρμακα υψηλού κόστους".

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση