Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Δείτε ποιοι πόνοι πρέπει να σας ανησυχήσουν!

21/1/2016 2:14:00 μμ
Μόνο ο πόνος στη μέση αποτελεί τη 2η σε συχνότητα αιτία επίσκεψης σε ιατρείο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Στη διάρκεια της ζωής του, το 65-80% του πληθυσμού θα βιώσει πόνο στη μέση ή τον αυχένα, ενώ περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού αντιμετωπίζει γενικά επεισόδια που υποτροπιάζουν ή εμμένουν.  Ενδεικτικά μόνο ο πόνος στην μέση είναι:

  • H 2η σε συχνότητα αιτία επίσκεψης σε ιατρείο
  • H 3η πιο συχνή αιτία χειρουργικής επέμβασης
  • H 5η πιο συχνή αιτία νοσηλείας

Επίσης το 60-80% του πληθυσμού θα παρουσιάσει οσφυαλγία κάποια στιγμή στην ζωή του , ενώ το 15-20% του πληθυσμού αντιμετωπίζει πρόβλημα κάθε χρόνο. Ακόμη είναι η πιο συχνή αιτία ανικανότητας στις ηλικίες κάτω των 45 χρόνων και συγκεκριμένα αιτία «ανικανότητας και αναπηρίας για το 5% του πληθυσμού»!

Στο πλαίσιο αυτό συστήθηκε το Κέντρο Πόνου και Σπονδυλικής Στήλης, με επικεφαλής τον καθηγητή Νευροχειρουργικής κ. Βασίλειο Ζέρρη, στοχεύοντας στην άμεση ανακούφιση όσων αντιμετωπίζουν περιστασιακούς ή χρόνιους πόνους, μπορεί να οφείλονται σε διάφορα αίτια ή παθήσεις, όπως πόνους στη μέση και τον αυχένα, πόνους από αρθριτικά ή οστεοπόρωση, πονοκεφάλους, νευραλγία τριδύμου και ισχιαλγίες.

Το πρότυπο Κέντρο  δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση του πόνου και στη θεραπεία των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, χωρίς την ανάγκη χειρουργείου, ενώ στις ειδικές περιπτώσεις που τελικά κρίνεται αναγκαία η χειρουργική αντιμετώπιση, προτείνονται ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές τεχνικές (με μικρότερες τομές, μετεγχειρητικό πόνο και χαμηλότερο κόστος, συγκριτικά με άλλες παραδοσιακές μεθόδους).

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Περιέχει ιβουπροφαίνη 400mg






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics