Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Δείτε ποιοι βραβεύτηκαν με τα Βραβεία Prix Galien 2015

9/3/2015 11:06:24 πμ
Οι Σύλλογοι ασθενών, οι επιστήμονες και οι εταιρείες που τιμήθηκαν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Τρεις Σύλλογοι ασθενών και πέντε φαρμακευτικές εταιρείες, έλαβαν τα διεθνούς φήμης φαρμακευτικά βραβεία "Prix Galien” 2015.




Οι σύλλογοι ασθενών που βραβεύτηκαν ήταν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Νεφροπαθών, ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» και ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ». Στη διαδικασία αξιολόγησης για το βραβείο αυτό συμμετείχαν συνολικά 41 σύλλογοι ασθενών από όλη την Ελλάδα.

Οι νικητές του βραβείου, πέραν του μεταλλίου των Prix Galien, μοιράστηκαν και το ποσό των 10.000 ευρώ ως δωρεά από τη διοργάνωση των βραβείων υπέρ της λειτουργίας του συλλόγου τους.

Το Patient Initiative Award έχει ως στόχο να ενδυναμώσει την αναγνωρισιμότητα των συλλόγων ασθενών, αλλά και να τους παρακινήσει ώστε να αυξήσουν τις δραστηριότητες τους, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή πρόσβαση των ασθενών τόσο στην ενημέρωση όσο και στις παροχές υγείας.
Προσωπικότητα

Συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν η απονομή του Ανθρωπιστικού Βραβείου «Pro Bono Humanum», το οποίο έχει ως στόχο να αναδείξει μια σπουδαία προσωπικότητα που έχει συνεισφέρει σημαντικά στο χώρο της υγείας στη χώρα μας.

Το συγκεκριμένο βραβείο απονεμήθηκε φέτος στον δρ. Αυξέντιο Καλαγκό, διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης, για το σπουδαίο ανθρωπιστικό του έργο.

Ο κορυφαίος Έλληνας καρδιοχειρουργός, είναι ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Καρδιές για όλους» (Coeurs pour tous) και έχει χειρουργήσει δωρεάν 13.000 άπορα παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Ακολούθησε η απονομή του βραβείου Galien Scientific Research Award, το οποίο επιβραβεύει έναν Έλληνα ερευνητή ή μια ερευνητική ομάδα για το σπουδαίο ερευνητικό τους έργο, που οδήγησε σε σημαντικά οφέλη για τους συνανθρώπους μας.

Απονεμήθηκε στον ακαδημαϊκό δρ. Γεώργιο Κόλλια, καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ερευνητή βιολόγο του Ερευνητικού Κέντρου «Αλέξανδρος Φλέμινγκ».

Τιμηθηκε η αποφασιστική σε διεθνές επίπεδο συμβολή του στη σύλληψη και προώθηση της εφαρμογής βιολογικών αντι-TNF θεραπειών για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και για σειρά μελετών που ανέδειξαν μοριακούς και κυτταρικούς μηχανισμούς παθογένειας και νέους θεραπευτικούς στόχους σε διαγονιδιακά πρότυπα χρόνιων φλεγμονωδών και αυτοάνοσων νόσων όπως οι φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου και η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Βραβείο για το καλύτερο φαρμακευτικό προϊόν έλαβαν για το Sofosbuvir, η φαρμακευτική εταιρεία Gilead και το Vismodegib, η φαρμακευτική εταιρεία Roche Hellas.

Καλύτερο Βιοτεχνολογικό Προϊόν αναδείχτηκε το Denosumab, της φαρμακευτικής εταιρείας Amgen Hellas.
Καλύτερο Ορφανό Φάρμακο για σπάνια πάθηση βγήκε το Macitentan, της φαρμακευτικής εταιρείας Actelion Pharmaceuticals Hellas.
Καλύτερη Ιατρική Συσκευή ή Διαγνωστικό Εργαλείο ή Μηχάνημα ή Βιοδείκτης ή Ιατροτεχνολογικό Προϊόν αναδείχτηκε το MIYABI – Combined Suite for Angio-CT or Angio-MR Integrate Diagnostic Imaging της φαρμακευτικής εταιρείας Siemens.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα αιτήματα από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Τη νωτιαία μυϊκή ατροφία και την κυστική ίνωση






Σχετικά άρθρα

Ασθενείς λαμβάνουν τα φάρμακα GLP-1 για την παχυσαρκία χωρίς εποπτεία
Ανησυχητικά τα στοιχεία, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα
48 νέες δραστικές ουσίες συστήθηκαν το 2024 από τον ΕΜΑ
Ανάμεσα σε αυτές σημαντικές «πρωτιές», σύμφωνα με την εκτελεστική διευθύντρια E.Cooke
Φαρμακευτική Κάνναβη: Ανοίγει νέους δρόμους στη θεραπεία των νευροανοσολογικών νοσημάτων
Όπως αναδείχθηκε στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας
Ταμείο Ανάκαμψης: Διενέργεια προληπτικών ελέγχων για δύο σοβαρά γενετικά νοσήματα
Τη νωτιαία μυϊκή ατροφία και την κυστική ίνωση