Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Bayer Ελλάς: Νέα δεδομένα για το συνδυασμό ριβαροξαμπάνης και ασπιρίνης

2/6/2021 3:11:31 μμ
Μείωσε σημαντικά τα συνολικά ισχαιμικά επεισόδια σε ασθενείς με περιφερική αρτηριακή νόσο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Νέα δεδομένα από τη μελέτη Φάσης ΙΙΙ, VOYAGER PAD, δείχνουν ότι η ριβαροξαμπάνη (2,5mg δύο φορές ημερησίως) σε συνδυασμό με ασπιρίνη (100mg μία φορά την ημέρα) μείωσε σταθερά τα σοβαρά αγγειακά επεισόδια σε ασθενείς με περιφερική αρτηριακή νόσο (ΠΑΝ) μετά από επαναγγείωση του κάτω άκρου, σε σύγκριση με τη μονοθεραπεία ασπιρίνης. Πιο συγκεκριμένα, ο συνδυασμός των δύο φαρμάκων μείωσε τα πρώτα συμβάντα κατά 15% στους ασθενείς.

Αυτή η ανάλυση έδειξε ένα πολύ υψηλό φορτίο επακόλουθων συμβάντων και μια σταθερή μείωση 14% τόσο στα πρωτογενή καταληκτικά σημεία όσο και στα συνολικά αγγειακά συμβάντα σε διάμεση περίοδο 2,5 ετών.

«Ακόμη και χρόνια μετά την επαναγγείωση, οι ασθενείς με ΠΑΝ συνεχίζουν να έχουν σημαντικά υψηλό κίνδυνο για μελλοντικά θρομβωτικά επεισόδια», δήλωσε ο Δρ Θανάσης Κώτσανης, Ιατρικός Διευθυντής της Bayer Ελλάς και επικεφαλής των Ιατρικών Υπηρεσιών για το Cluster Ελλάδας, Κύπρου, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Μολδαβίας και πρόσθεσε:. «Η συγκεκριμένη ανάλυση της μελέτης VOYAGER PAD εξέτασε τα δεδομένα πέραν του πρώτου συμβάντος και διαπίστωσε την περαιτέρω μείωση των θρομβωτικών συμβάντων με τη χορήγηση συνδυασμού ριβαροξαμπάνης και ασπιρίνης, τονίζοντας τη σημασία της μακροχρόνιας πρόληψης σε αυτούς τους ασθενείς υψηλού κινδύνου».Αυτά τα δεδομένα παρουσιάστηκαν στην 70η Ετήσια Επιστημονική Σύνοδο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας και δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό του American College of Cardiology.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι συνολικές καθαρές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 30% το 2023
Τα ιατρεία αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους, υποστηρίζουν






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics
FDA: Έγκριση σε νέα θεραπεία για την ατοπική δερματίτιδα
To roflumilast αποδείχθηκε αποτελεσματικό τόσο στην εμφάνιση του δέρματος όσο και στην ανακούφιση από τον κνησμό