Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Αύξηση 5% θα έχουν οι πωλήσεις φαρμάκων έως το 2020

22/6/2015 10:47:14 πμ
Έρευνα για τους ρυθμούς ανάπτυξης στις πωλήσεις φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Οι αναδυόμενες θεραπευτικές κατηγορίες αλλά και μια σειρά εγκρίσεων νέων φαρμάκων από τις εποπτικές αρχές έχουν ενισχύσει τις πωλήσεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, τροφοδοτώντας μια προβλεπόμενη αύξηση της τάξης του 5% στις παγκόσμιες πωλήσεις συνταγογραφούμενων φαρμάκων μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Αυτό είναι το κεντρικό συμπέρασμα της έκθεσης "Evaluate Pharma World Preview 2015, Outlook to 2020" που δημοσίευσε πρόσφατα η εταιρεία ερευνών αγοράς Evaluate, πραγματοποιώντας μια ανάλυση της μελλοντικής ανάπτυξης του κλάδου.


Το 2014 ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε τη χρήση 50 φαρμάκων, 8 από τα οποία προβλέπεται να σημειώσουν πωλήσεις άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων μέσα σε 5 χρόνια από την κυκλοφορία τους στην αγορά. Το γεγονός αυτό σύμφωνα με τους αναλυτές έχει καταστήσει εφικτούς τους στόχους επίτευξης βιώσιμης έρευνας και ανάπτυξης στον κλάδο.


«Κάθε φόβος ότι η φαρμακευτική βιομηχανία θα μπορούσε να οδεύει σε μια κατάσταση επιβράδυνσης, μετά από τα τελευταία δύο χρόνια πρωτοφανούς ανάπτυξης μπορεί για την ώρα να αναιρεθεί», σχολιάζει η Lisa Urquhart, συντάκτρια του περιοδικού EP Vantage που εκδίδει η Evaluate. «Για να διατηρήσει όμως αυτή την εντυπωσιακή ανάπτυξη ο κλάδος θα πρέπει να κάνει συμβιβασμούς όσον αφορά την τιμολόγηση και την πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά. Οι φαρμακευτικές εταιρείες θα πρέπει είτε να δεχθούν χαμηλότερες τιμές για τα προϊόντα τους είτε να πείσουν τους πληρωτές ότι τα θεραπευτικά οφέλη αντισταθμίζουν το κόστος της νόσου.»

 


Ειδικότερα, σύμφωνα με τους αναλυτές:

  • Οι παγκόσμιες πωλήσεις των συνταγογραφούμενων φαρμάκων υπολογίζεται ότι θα φτάσουν σχεδόν το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια έως το 2020, με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 4,8% ανάμεσα στο 2014 και το 2020.
  • Η αξία των χαρτοφυλακίων έρευνας και ανάπτυξης αυξήθηκαν περίπου κατά 74 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2014 σε σχεδόν 493 δισεκατομμύρια δολάρια, με το θεραπευτικό συνδυασμό της Gilead για την ηπατίτιδα C να αποτιμάται στο υψηλότερο ποσό, τα 24,8 δισεκατομμύρια δολάρια.
  • Το 2014 το Humira παρέμεινε ως το φάρμακο με τις υψηλότερες πωλήσεις ύψους 13,9 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ακολούθησε το Sovaldi με πωλήσεις ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
  • Το ίδιο έτος ο FDA έφτασε σε ρεκόρ εγκρίσεων νέων φαρμάκων (50) αυξάνοντας τη δυναμική των πωλήσεων κατά 45%.
  • Κορυφαία στις συνολικές πωλήσεις συνταγογραφούμενων φαρμάκων έως το 2020 θα παραμείνει η Novartis, φτάνοντας το ποσό των 53,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
  • Η συνολική αξία των συμφωνιών εξαγοράς και συγχωνεύσεων στον κλάδο σχεδόν διπλασιάστηκε σε 116 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014.

Το πλήρες κείμενο της έκθεσης διατίθεται online από την εταιρεία.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις






Σχετικά άρθρα

ΜΑΜ Hellas: Νέα εταιρική ταυτότητα & νέες συσκευασίες
Η εταιρεία συνεχίζει να πρωτοπορεί και να ηγείται στον τομέα της
GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
AMGEN: Μια από τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες στην Ελλάδα για το 2024
Σύμφωνα με έρευνα του Fortune και της KPMG