Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Αυχενικό σύνδρομο: Tips για να ανακουφιστείτε από τους πόνους

7/1/2016 12:05:00 μμ
Το βίο αβίωτο κάνει το αυχενικό σύνδρομο τη ζωή των πασχόντων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος




Τα συμπτώματα του αυχενικού συνδρόμου είναι πόνος, ευαισθησία στον αυχένα και κάποιες φορές έντονη ζαλάδα.
Οι αιτίες που ενοχοποιούνται είναι οι πολλές ώρες εργασίας στο γραφείο, στον υπολογιστή και στην οδήγηση.

Τι να κάνετε

Οι ειδικοί συστήνουν να κάνετε ειδικές ασκήσεις για χαλάρωση, διάταση και ενδυνάμωση των αυχενικών μυών είναι απαραίτητες εφόσον γίνονται σωστά.  Επίσης οι ειδικοί συστήνουν στους πάσχοντες να αποφεύγουν να σηκώνουν βάρη ενώ  για να ανακουφιστούν από τον πόνο συνιστούν τη λήψη κάποιων αναλγητικών φαρμάκων.
?λλες θεραπείες που μπορείτε να κάνετε να ακολουθήσετε είναι:

Ομοιοπαθητική


Δεν είνια λίγοι οι ασθενείς οι οποίοι καταφεύγουν στην ομοιοπαθητική για να ανακουφιστούν από τους πόνους. Η ομοιοπαθητική αντιμετωπίζει τον κάθε ασθενή σαν ένα ενιαίο ψυχοσωματικό σύνολο και όχι σαν μεμονωμένα όργανα ή συστήματα. Στόχος της είναι η μόνιμη θεραπεία των αιτίων της νόσου και όχι η προσωρινή καταστολή συμπτωμάτων. Βρίσκει αποτελεσματική εφαρμογή σε πολλές ασθένειες ανάμεσα στις οποίες είναι και το αυχενικό σύνδρομο, οσφυαλγίες, οσφυοϊσχυαλγίες, μυαλγίες, κακώσεις μυϊκών ινών, τενόντων κ.ά.
Σε μια οξεία ασθένεια το θεραπευτικό αποτέλεσμα είναι άμεσο και επιτυγχάνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, όμως σε χρόνιες καταστάσεις δεν είναι δυνατό ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

Βελονισμός


Ο βελονισμός βασίζεται στην τοποθέτηση ιδιαίτερα λεπτών βελονών (αποστειρωμένες βελόνες μίας χρήσης) σε συγκεκριμένα σημεία στο σώμα.
Ο βελονισμός μπορεί να αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικός σε ανθρώπους που εργάζονται σε δουλειά γραφείου και αντιμετωπίζουν προβλήματα αυχένα ή ώμου με δυσκαμψία και πόνο στους αντίστοιχους μυς. Απλά ο ασθενής θα πρέπει να απευθυνθεί σε βελονιστή γιατρό και όχι σε οποιονδήποτε βελονιστή, διότι ο πόνος πολλές φορές μπορεί να είναι σύμπτωμα πάθησης που μπορεί να διαγνωστεί μόνο από το βελονιστή γιατρό.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πρόσθετο όφελος η κατάργηση της εκτύπωσης των παραστατικών






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics