Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Αξιοπρεπή σύνταξη και ασφάλιση ζητούν οι υγειονομικοί

10/6/2015 10:52:20 πμ
Η ανεργία και η υποαπασχόληση έχει αποδεκατίσει τον κλάδο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo




Οι πρόεδροι των δευτεροβάθμιων υγειονομικών συλλόγων, μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των μελών τους, πραγματοποίησαν ευρεία σύσκεψη στην οποία αποφάσισαν να απαιτήσουν την κατοχύρωση της ελαχίστης εγγυημένης σύνταξης όπως ισχύει και για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους, την απόδοση του κοινωνικού πόρου και την επαναφορά της κρατικής χρηματοδότησης.


Οι ασφαλισμένοι του ΤΣΑΥ έχουν δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, και έχουν δικαίωμα να ανήκουν σε ένα υγιές και βιώσιμο ταμείο που να τους εξασφαλίζει μια αξιοπρεπή σύνταξη και ασφάλιση.

Όπως σημειώνουν στην ανοιχτή επιστολή τους προς τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Δημήτριο Στρατούλη και το γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιώργο Ρωμανιά, οι πρόεδροι του Π.Ι.Σ., της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, του Π.Φ.Σ. και του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου ζητούν από την Πολιτεία να κατανοήσει το πρόβλημα της ανεργίας και της υποαπασχόλησης -ειδικά των νέων επιστημόνων- που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους προς το ταμείο τους. Το επιστημονικό δυναμικό της χώρας αποδεκατίσθηκε μαζί με τη μεσαία τάξη από την κρίση που υποβόσκει στη χώρα μας. Η αυξανόμενη ανεργία στις τάξεις των υγειονομικών οδηγεί στην αθρόα διαρροή αξιόλογου επιστημονικού δυναμικού προς το εξωτερικό.


Συγκεκριμένα οι υγειονομικοί λοιπόν ζητούν:

  • Την αναμόρφωση του ν. 3986 /2011 ώστε να μην καθίσταται υποχρεωτική η υπαγωγή σε ανώτερη ασφαλιστική κλίμακα με δεδομένη την αδυναμία όλων των υγειονομικών, καταβολής των αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών.
  • Την παράταση για ένα μήνα μέχρι τη νομοθετική τακτοποίηση σύμφωνα με την παραπάνω παράγραφο, της καταβολής των εισφορών του Α΄ Εξαμήνου 2015, δηλαδή μέχρι 31 Ιουλίου.

 

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο ΠΦΣ ετοιμάζει συλλογική προσφορά με ευνοϊκούς όρους
Αλ. Μητρόπουλος: Να ανατραπεί η επιλογή που καταστρέφει το Ταμείο






Σχετικά άρθρα

ΙΔΕΕΑΦ: Σεμινάριο «Φορολογική λειτουργία φαρμακείου» στις 26/04
Σε συνεργασία με τους Φ.Σ. Ημαθίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας & Φλώρινας
Η εικονική πραγματικότητα βοήθησε φαρμακοποιούς να εξυπηρετήσουν ασθενείς
Διδακτορικός φοιτητής ανέπτυξε ένα μοναδικό εκπαιδευτικό υλικό
Φ.Σ. Αττικής: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 10 Μαΐου
Με φυσική και διαδικτυακή παρουσία