Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


AstraZeneca: "Η ασφάλεια είναι στο επίκεντρο του έργου μας"

11/9/2020 6:08:23 μμ
Αποδεικνύεται από την προσωρινή διακοπή των μελετών στο εμβόλιο AZD1222
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η προσωρινή διακοπή των δοκιμών του εμβολίου AZD1222 κατά του νέου κορονοϊού αποτελεί «συνήθη ενέργεια, η οποία πρέπει να πραγματοποιείται σε περίπτωση που παρατηρηθεί μια ενδεχομένως ανεξήγητη ασθένεια σε μία από τις δοκιμές, ενώ αυτή διερευνάται προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι διατηρούμε την ακεραιότητα των δοκιμών», δήλωσαν από κοινού η εταιρεία AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η διακοπή οφείλεται σε μεμονωμένο συμβάν στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο πρέπει να αξιολογηθεί από ανεξάρτητη επιτροπή, όπως συμβαίνει σε μεγάλες κλινικές δοκιμές. Η AstraZeneca καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να επισπευτεί η διαδικασία, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο αντίκτυπος στο χρονοδιάγραμμα της κλινικής δοκιμής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Pascal Soriot, δήλωσε: «Στην AstraZeneca θέτουμε την επιστήμη, την ασφάλεια και τα συμφέροντα της κοινωνίας στο επίκεντρο του έργου μας. Αυτή η προσωρινή διακοπή αποτελεί ζωντανή απόδειξη ότι είμαστε πιστοί σε αυτές τις αρχές. Θα λάβουμε καθοδήγηση από την επιτροπή όσον αφορά την ημερομηνία της εκ νέου έναρξης των κλινικών δοκιμών, ώστε να συνεχίσουμε το συντομότερο».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Οκτώ νέα φάρμακα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη
Μεταξύ αυτών και ένα νέο εμβόλιο κατά της πνευμονίας
4η Φεβρουαρίου: Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου
Κεντρικό μήνυμα για φέτος: «Ενωμένοι από τη μοναδικότητά μας»
Καμπανάκι κινδύνου για τις αζόλες από 5 ευρωπαϊκούς οργανισμούς
Οι μύκητες αποκτούν ανθεκτικότητα
Αυξάνονται οι αναπνευστικές λοιμώξεις
Λόγω γήρανσης, ρύπανσης και κλιματικής αλλαγής